Ivara Selecka filmu «Turpinājums» demonstrēs Horvātijas starptautiskajā kinofestivālā «ZagrebDox» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ, 24. februārī, Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā sāksies 15. starptautiskais dokumentālo filmu festivāls “ZagrebDox”, kas programmā iekļāvis divas studijā “Mistrus Media” tapušas filmas – Ivara Selecka un Sergeja Lozņicas darbus. Ivaram Seleckim plānots arī pasniegt godināšanas balvu, informēja “Mistrus media” pārstāvji.

Starptautiskais dokumentālo filmu festivāls “ZagrebDox” izveidots 2005. gadā un ir lielākais dokumentālo filmu festivāls Dienvidaustrumeiropā, tas demonstrē labākās pēdējo gadu filmas un to apmeklē apmēram 20 000 skatītāju. Šogad pavisam festivālā tiks demonstrētas vairāk nekā 100 dokumentālās pilnmetrāžas un īsfilmas, festivāls norisināsies līdz pat 3. martam.

Latvijas dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka Simtgades filma “Turpinājums” tiks demonstrēta skatē “Master of Dox”, filmas seansi paredzēti 25. februārī un 1. martā. Festivāla viesiem būs iespēja satikties ar režisoru, kuram festivāls “ZagrebDox” paredzējis piešķirt festivāla speciālbalvu “My Generation Award”. Šajā festivāla sadaļā tiks demonstrētas arī Viktora Kasakovska, Nikolausa Geirhaltera, Pītera Džeksona filmas, tajā iekļauta arī Vitālija Manska filma “Putina liecinieki”, kas producēta Latvijā.

Savukārt Zagrebas festivāla retrospektīvas sadaļa šogad veltīta ukraiņu režisoram Sergejam Lozņicam, un viņa filmu programmā iekļauta arī 2014. gadā Rīgā uzņemtā dokumentālā īsfilma “Vecā ebreju kapsēta”, kas bija daļa no studijā “Mistrus Media” tapušā Eiropas režisoru dokumentālo īsfilmu kopprojekta “Pāri ceļiem un upei”.

Dalība festivālā “ZagrebDox” iekļaujas Ivara Selecka Simtgades filmas “Turpinājums” aktīvajā festivālu apritē, kas vēl nebūt nav noslēgusies, – starptautisko pirmizrādi filma piedzīvoja festivālā” Vision du Reel” Nionā (Šveice), demonstrēta arī Amsterdamas starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā (IDFA), starptautiskajā festivālā “Message to Man” Pēterburgā (Krievija), Tallinas kinofestivālā “Black Nights”,   Skandināvijas filmu festivālā Losandželosā, Ziemeļvalstu filmu dienās Lībekā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti