Itālijā sāk atzīmēt kino klasiķa Federiko Fellīni dzimšanas simtgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Itālijā nākamajā gadā atzīmēs 100 gadu jubileju, kopš piedzima ievērojamais kino klasiķis – režisors Federiko Fellīni. Par godu jubilejai Rimini pilsētā jau šogad atklāta meistaram veltīta izstāde.  

Projekta īstenotāji informē, ka izstāde “Fellīni 100 - nemirstīgais ģēnijs” notiks līdz 15. martam un kalpos par pamatu starptautiska muzeja izveidošanai. Savas durvis tas varētu vērt jau nākamā gada decembrī.

Renesanses laikmeta pils 14 zāles pārveidotas par vietām, kas ļauj iejusties meistara daiļradē un iztēles pasaulē. Izstādē ir arī apkopoti daudzi nepublicēti materiāli, kas atspoguļo Itālijas vēsturi no 1920. gada līdz pagājuša gadsimta astoņdesmitajiem gadiem un kurus var iepazīt ar režisora daiļrades starpniecību. Neizpaliek arī Fellīni filmu fragmentu demonstrācija, kā arī meistara zīmējumi un piemiņas lietas.

Viens no pasaules izcilākajiem kino meistariem piedzima 1920. gada 20. janvārī, bet devās mūžībā 1993. gadā. Viņš filmās saplūdināja realitāti un fantāziju ar barokāliem motīviem, saņēma daudzas balvas un tiek uzskatīts par vienu no 20. gadsimta visietekmīgākajiem režisoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti