ISSP galerijā atklās sešu jaunu Eiropas mākslinieku izstādi «Savādā ieleja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

ISSP galerijā 14. augustā plkst. 18.00 tiks atklāta sešu jaunu Eiropas mākslinieku izstāde “Savādā ieleja” (Valley of the Strange). Tā pievērsīsies veidiem, kā fotogrāfija ļauj saredzēt ikdienu citā, nepazīstamā gaismā. Izstādes kurators ir Ēriks Lotons (ASV). Izstāde būs apskatāma līdz 28. septembrim.

Izstāde “Savādā ieleja” apvieno sešus jaunus Eiropas māksliniekus – Žozē Alvešu (Portugāle), Džihadu Džaneru (Turcija/Nīderlande), Federiko Čameju (Itālija), Elu Polkovsku (Polija), Roko Veneciju (Itālija) un Anu Zibelniku (Slovēnija). Jaunie mākslinieki caur fotogrāfiju pēta laika robežas un to, kā ikdienišķais kļūst īpatnējs. Izstāde aplūko attēlu lomu pagātnes un tagadnes izpratnē, vienlaikus izceļot to, kā fotogrāfija un video ļauj ikdienu saredzēt citā, nepazīstamā gaismā.

Izstādē redzamās fotogrāfijas, instalācijas un video darbi dzīvo hiperreālajā plaknē, sapludinot patiesību un fikciju un pietuvinoties mūsu visdziļākajām bailēm. Nostalģija, māņticība un ātri gaistošais satiekas, veidojot nemiera pilnu spriedzi. Tā vietā, lai izvairītos no neērtā vai nepatīkamā, mākslinieki to izbauda, izceļot dažādus ikdienišķus, bet atsvešinošus mirkļus: atsegtu acs ābolu, ieplaisājušu stiklu vai biedējošas vaimanas. Tieši šajās sekundēs, pilnās nenoteiktības un satraukuma, beidzot atmostas visas mūsu maņas, norāda izstādes veidotāji.

Izstāde “Savādā ieleja” ir daļa no “PARALLEL” fotogrāfijas platformas programmas, kas apvieno 18 Eiropas mākslas organizācijas (tai skaitā ISSP), jaunos māksliniekus un kuratorus, lai veicinātu jaunradi un augstus kvalitātes standartus laikmetīgajā fotogrāfijā. “PARALLEL” iekļauj muzejus, galerijas, festivālus, skolas un izdevējus no dažādām Eiropas valstīm, piedāvājot apmaiņas un mentoringa iespējas un veicinot sadarbību izstāžu veidošanā starp nozīmīgām institūcijām, jauniem māksliniekiem un kuratoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti