ISSP Galerijā atklās mākslinieces Diānas Tamanes izstādi «Pasūtījums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ISSP Galerijā būs apskatāma mākslinieces Diānas Tamanes izstāde “Pasūtījums” (Commissions). Izstādes atklāšana – 15. novembrī plkst. 18.00, informēja galerijas pārstāvji.

Māksliniece Diāna Tamane par savu darbu izejmateriālu izmanto ikdienišķus notikumus, kuru galvenie varoņi ir viņas ģimene un pati, un bieži aicina ģimenes locekļus kļūt par darbu līdzautoriem. Tādējādi viņai izdodas trāpīgi portretēt ne tikai ģimenes locekļu savstarpējās attiecības, bet arī vēstures atnestās pārmaiņas, mūsdienu sabiedrību, izpratni par skaisto, kā arī fotogrāfijas arvien pieaugošo lomu ikdienas dzīvē, stāsta izstādes kuratore Evita Goze. 

Diāna Tamane ir viena no atpazīstamākajām jaunās paaudzes Latvijas māksliniecēm, kuras galvenais izteiksmes rīks ir fotogrāfija, taču savos darbos viņa izmanto arī video, skaņu, tekstu un atrastus objektus.

Diāna Tamane. "Pasūtījums tētim"
Diāna Tamane. "Pasūtījums tētim"

Zinot, ka Diāna studējusi fotogrāfiju vairāk nekā desmit gadus, dažkārt tēvs palūdz, vai viņa nevarētu nofotografēt Rīgas panorāmu, ko pielikt pie viesistabas sienas. Diāna parasti atbild, ka neko tādu nedara. Gadījies arī, ka viņa plāno uzdāvināt fotogrāfiju vecmāmiņai, bet māte pasteidzas to ierāmēt zeltītā rāmī. Diāna dusmojas, bet māte atbild, ka vecmāmiņai tā patiks. ISSP Galerijai veidotajā izstādē “Pasūtījums” Diāna beidzot plāno apmierināt savas ģimenes vēlmes.

Diāna Tamane (Latvija/ Igaunija, 1986) dzimusi Rīgā, dzīvo un strādā starp Tartu un Rīgu. Absolvējusi Tartu Mākslas koledžu, Sint-Lucas Mākslas skolu Briselē un HISK mākslas institūtu Gentē. Viņas darbi izstādīti pirmajā Rīgas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē, “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā, Tartu Mākslas muzejā (Igaunija), Valsts Laikmetīgās mākslas muzejā  “S.M.A.K.” Gentē (Belģija), Vintertūras Fotomuzejā (Šveice), Katmandu Triennālē (Nepāla), “Surplus Space” (Ķīna), galerijā “Triumph” (Krievija), galerijā “A Gentil Carioca” (Brazīlija) un citur. Viņas darbi atrodas Vintertūras Fotomuzeja un privātās kolekcijās.

Biedrība ISSP jau 12 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar jaunās galerijas atklāšanu Berga Bazārā ISSP sevi pieteikusi kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē – vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

ISSP Galerijas adrese: Berga Bazārs, Marijas iela 13 k-3. Izstāde aplūkojama no 16. novembra līdz 2019. gada 5. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti