Īsfilmu programma tiešsaistē: Festivāls «2Annas» sēdīsies laika mašīnā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atskatoties uz Rīgas starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” 25 darbības gadiem, festivāls piedāvās retrospektīvu filmu programmu. 5. decembrī no pulksten 16.00 festivāla “Facebook” lapā interesentiem būs iespējams bez maksas noskatīties dzejnieku apvienības “Орбитa” un “2Annas” veidoto filmu izlasi “Deadly boring”, informēja festivāla organizatori.

Seansā skatītājiem tiks piedāvāta dzejas īsfilmu izlase, kurā iekļauti tādi darbi kā “Un nebūs svētku rīt...”, “Copywriter”, “Balāde par skolnieku”, “Fiziķis” un “Sveta”. Kā nodeva laikam sekos arī īsfilmu izlase no festivāla “Word in Motion”, kas tika rīkots 2001. un 2003. gadā, bet noslēgumā tiks demonstrētas divas maz redzētas īsfilmas no “2Annas” festivāla kolekcijas: Kārļa Vītola veidotā īsfilma “Trofeja” un Kalvja Klubura un Dāvja Bojāra “Tālbraucēja šofera sapnis”.

“Šobrīd, kad nevaram apmeklēt kinoteātri un filmu baudīšana pilnībā ir pārcēlusies uz mājas dīvāniem, vēlamies piedāvāt unikālu un pozitīvi uzlādētu kino pieredzi, kas ļautu katram saturīgi pavadīt sestdienas vakaru un pakavēties nostalģijā par bijušiem laikiem,” par seansa ideju stāstīja festivāla “2Annas” direktors Viesturs Graždanovičs.

Īpašā filmu izlase būs skatāma bez maksas tiešraidē “2Annas” “Facebook” lapā sestdien, 5. decembrī, no pulksten 16.00.

Par festivālu

“2Annas” ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāls “2Annas” jau 25 gadus piedāvās filmas, kas paplašina kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, kā arī stāsta par aktuālām tēmām lokāli un starptautiski. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija “Urga”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti