Īsfilmu festivāls «2Annas» aicina uz diskusiju par dzīvi uz citām planētām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Iesildot Rīgas Starptautisko īsfilmu festivālu “2Annas”, ceturtdien, 6. februārī, Kaņepes Kultūras centrā tiks paziņota pilna festivāla programmā un notiks diskusija “Nereālās realitātes”, kurā kino, astronomijas, laikmetīgās mākslas un politikas eksperti diskutēs par dzīvi uz Marsa un citām planētām un to, kā kino, māksla un zinātne ļauj konstruēt mākslīgas pasaules, medijus informē festivāla pārstāvji.

Diskusiju vadīs žurnāliste, Latvijas Radio un LTV raidījumu vadītāja Sandra Kropa.

Festivāla “2Annas” fokuss šogad ir kosmosa tēmu izpēte kino un mākslā, tādēļ diskusijas galvenās sarunu tēmas būs par iespējamu dzīvi uz Marsa, plānotajām ekspedīcijām, laikmetīgās mākslas vīzijām mākslīgu pasauļu konstruēšanā un to, vai zinātniskā fantastika virza zinātniskos atklājumus.

Diskusijā piedalīsies: Starptautiskās Astronomijas savienības biedrs Ilgonis Vilks, Zinātkāres centra Z(in)oo un misijas "Pirmie Latvijas 100km kosmosā" vadītājs Pauls Irbins, kosmosa entuziaste, Starptautiskās Kosmosa universitātes (International Space University) Francijā absolvente, šaha lielmeistare un politiķe Dana Reizniece-Ozola, mākslas kritiķe un Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese, kino zinātnieks Viktors Freibergs un kino režisors Ivars Tontegode, kurš strādā pie zinātniskās fantastikas filmas attīstīšanas projekta.

Īsfilmu festivāls “2Annas” norisināsies Rīgā no 10. līdz 16. februārim, un tā fokusa programmā tiks izrādītas filmas, kas dažādos veidos apskata ārpus planētas Zeme eksistējošas parādības, aktualizē jautājumus par citplanētiešu eksistenci, ceļošanu laikā, melnajiem caurumiem un to, kā mikrokosmosā notiekošās parādības atspoguļo makrokosmosu.

Festivāla galveno balvu dāvā LMT, savukārt balvu Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētājam – filmēšanas ekipējuma nomas un filmu pēcapstrādes kompānijas “BBRental” un “BBPostHouse”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti