Īsfilmu festivālā «2ANNAS» saņemts rekordlielu filmu pieteikumu skaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2ANNAS" šogad saņēmis rekordlielu pieteikumu skaitu – kopumā gandrīz 4500 filmu no 120 valstīm, kas ir divas reizes vairāk nekā 2016.gadā, informēja festivāla organizatori.

Starptautiskajā konkursā pieteiktas 3638 filmas, vidēja garuma konkursā – 446, savukārt Baltijas konkursā - 122 filmas. Šogad festivāls pirmo reizi organizē filmu konkursu, kurā iesniedzamas tieši bērnu un jauniešu auditorijai adresētas filmas, un šajā kategorijā pieteikumu skaits ir vērā ņemams – 281 filmas.

Filmas varēja iesniegt no februāra līdz augustam platformā "FilmFreeway". Visvairāk pieteikumu saņemts no ASV, Vācijas un Lielbritānijas. No iesniegtajām filmām tiks atlasītas aptuveni 60, kuras būs skatāmas festivāla programmās.

Šogad "2ANNAS" norisināsies no 28.novembra līdz 3.decembrim, kad atlasītu filmu programmu papildinās vērtīgas diskusijas, ballītes un citi pasākumi. Festivālu veidos četras konkursa, kā arī vairākas tematiskās programmas.

2017.gadā izvēlētā fokusa tēma “Autsaideri” apskatīs veidus un iemeslus, kas liek cilvēkiem vadīt dzīvi ārpus ierastajām sabiedrības normām un paradumiem. Tēmas ietvaros tiks veidotas filmu programmas, kas veltītas sabiedrības grupām un indivīdiem, kuri kļuvuši par "autsaideriem" pēc pašu izvēles vai sabiedrības spiediena rezutātā. Skatītājiem būs iespēja ielūkoties alternatīvās dzīvesveida formās, "queer" kultūrā un stāstos par tiem, kuri dzīvo ārpus likuma, sabiedrības un naudas sistēmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti