Īsfilmu festivāla «2Annas» piedāvājums nedēļas nogalē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No piektdienas līdz svētdienai (14.02-16.02) īsfilmu festivālā “2Annas” Kaņepes Kultūras centra kino “Augusts” notiks Roberta Gobziņa filmas “Ceļojums uz Ogri” pirmizrāde gan Rīgā, gan Baltijas valstīs. Skatāmas būs arī pasaulē radītās jaunākās īsfilmas un kino bērniem konkursa programmu seansos, gan arī fokusa programmas “Redzi mani” un “Melnais caurums”, medijus informē festivāla organizatori.

Savukārt nedēļas izskaņā svētdien, 16. februārī, notiks apbalvoto filmu seanss, kurā izbaudīt pašas izcilākās festivāla filmas.

Piektdien, 14. februārī, kino “Augusts” varēs vērot Baltijas īsfilmu konkursa programmas seansus “Otrā pusē” un “Šķērsojot robežlīniju”, kurā iekļauta arī Kristiānas Šukstas spēlfilma “Apgaismība” – stāsts par bezpajumtnieku Augustu, kuru aizrāvusi atrastā dzejas grāmata. Vakarā starptautiskā vidēja garuma filmu seansā “Atkusnis”, filma “Kovbojs” (Raimonds Kavaļausks, Lietuva) par ekscentrisku vientuļnieku, kurš apņēmies būt par labāku tēvu, tomēr dzīve viņam sagatavojusi pārbaudījumu. Tāpat gaidāms viens no festivāla centrālajiem notikumiem – Roberta Gobziņa filmas “Ceļojums uz Ogri” pirmizrāde. Filmā attēlots ceļojums uz Kosmosu, kurš atrodas pasaku meitenes rokās. Viņas vārds ir Ogre.

Filma "Apgaismība"
Filma "Apgaismība"

Sestdiena, 15. februāris, sāksies ar starptautisko bērnu īsfilmu konkursu – seansā “Redzi mani” latviešu režisores Agneses Laizānes spēlfilma “Vectēvs”, animācija no Argentīnas “Ians, aizkustinošs stāsts” (Abel Goldfarb), Nepāliešu spēlfilma “Bērns - skolotājs” (Phadindra Budhathoki) un citas vērtīgas, aizraujošas filmas.

Pēcpusdienā tiks piedāvāta fokusa programma “No citurienes”, kurā starp septiņām filmām arī “Pumzi” (Wanuri Kahiu, Kenija) – zinātniskās fantastikas filma, kurā attēlota distopiska nākotne 35 gadus pēc tam, kad kari par ūdeni ir iznīcinājuši visu dzīvo uz Zemes. Turpat arī starptautiskā īsfilmu konkursa seansi “Cilvēku daba” un “Mūsu pagātne”

15. februāra vakars īpaši nozīmīgs būs visiem konkursu filmu veidotājiem – pulksten 21.00 notiks apbalvošanas ceremonija. Tiks paziņota “Grand Prix” ieguvēja – filma, kas saņems zelta Annas statueti un "Latvijas Mobilā telefona" naudas balvu, Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētāji, kas saņems Annas statueti un balvu 2000 EUR vērtībā no “Bbrental” vai “Bbposthouse”, kā arī uzvarētāji pārējās konkursa kategorijās.

Filma "Cowboy"
Filma "Cowboy"

Festivāla noslēgumā 16. februārī – festivāla programmas direktores Laimas Graždanovičas veidotā fokusa programma “Melnais caurums”, kas būs izaicinājums skatītājam nodoties meditatīvam ceļojumam, no kura ikviens atgriezīsies citādāks. Un pulksten 16.30 – “2Annas ISFF 2020” apbalvoto filmu seanss.                           

Īsfilmu festivāls “2Annas” norisinās Rīgā no 10. līdz 16. februārim, un tā fokusa programma šogad koncentrējas uz kosmosa tēmu izpēti kino un mākslā, izrādot filmas, kas dažādos veidos apskata ārpus planētas Zeme eksistējošas parādības, aktualizē jautājumus par citplanētiešu eksistenci, ceļošanu laikā, melnajiem caurumiem un to, kā mikrokosmosā notiekošās parādības atspoguļo makrokosmosu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti