Īsfilmu festivāla «2Annas» konkursa programmā būs skatāmas 65 filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

24. Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas”, kas šogad no 10. līdz 16. februārim notiks Kaņepes Kultūras centrā un kino “K.Suns”, izziņo konkursa programmu – 65 filmas no visas pasaules, medijus informē organizatori.

Festivāla starptautiskā programma skatītājiem piedāvās 28 filmas starptautiskajā īsfilmu konkursā, 18 filmas Baltijas īsfilmu konkursā, piecas filmas starptautiskajā vidēja garuma filmu konkursā un 14 īsfilmas starptautiskajā bērnu un jauniešu īsfilmu konkursā.

Īpaša balva šogad tiks pasniegta Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētājam – filmēšanas ekipējuma noma un iespēja veikt filmu pēcapstrādi 2000 EUR vērtībā. Balvu nodrošina kompānijas “BBRental” un “BBPostHouse”.

Īpaši atlasītā konkursa programmā “2Annas” piedāvā pašas jaunākās, kā arī festivālos jau atzinīgi novērtētās filmas no Eiropas, Amerikas un Āzijas, iepazīstinot skatītājus ar aktualitātēm pasaules un pašmāju kino.

Kopumā festivālam šogad tika iesniegtas 2654 filmas no visas pasaules.

Festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča stāsta: “Šogad starptautiskā konkursa programmā būs iespējams redzēt gan jau pasaulē atzītas un godalgotas īsfilmas, kā, piemēram Kannās ''Zelta palmas zaru'' ieguvušo “Distance starp mums un debesīm” (The Distance Between Us and the Sky), režisors Vasilis Kekatos, un Berlinālē ''Sudraba lāci'' ieguvušo dokumentālo filmu “Zilais puisis” (Blue Boy), režisors Manuels Abramovičs,  gan tiešām jaunatradumus un nekur vēl nebijušas īsfilmas un vidējā garuma filmas. Programma ir veidota tā, lai skatītājs var redzēt pasaules īsfilmu tendences un atrast ko unikālu un nekur neredzētu.

Piemēram, pateicoties #metoo kustībai un starptautiskajā sabiedrībā aktuālajai diskusijai par dzimumlīdztiesību, šogad saņēmām un uz ekrāniem vērosim vairākas filmas, kuras runā par šīm svarīgajām tēmām savas kultūras ietvaros.”

Pilna festivāla konkursa programma pieejama mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti