Īsfilma «Sarauj, Just!» iekļuvusi Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla finālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāla skates programmā starp festivāla desmit finālistēm šogad ir filma no Latvijas - režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!".

Šogad festivāla atlasē piedalījās 1615 īsfilmas no 75 valstīm un tikai 10 no tām tika izvēlētas "Mahnattan Short" programmai. Festivāla programmā šogad ir iekļautas filmas no deviņām valstīm - tajā skaitā Latvijas režisora Pāvela Gumennikova īsfilma “Sarauj, Just!”.

Latvijas režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!" šobrīd jau izrādīta un gadalgota kinofestivālos visos kontinentos. 20. augustā filma saņēma balvu prestižajā Losanželosā "Hollyshorts" filmu festivālā nominācijā "Labākā romantiskā filma".

"Ir liels sasniegums, ka mūsu filma izvēlēta Manhetenas īsfilmu festivāla finālam, jo visi festivāla finālisti tālāk kvalificējas Oskara nomināciju atlasei," stāsta filmas "Sarauj, Just!" režisors Pāvels Gumennikovs, "esam lepni, ka filma tiek izrādīta "Manhattan Short", jo tieši skatītāji ir tie, kas nosaka uzvarētāju šajā festivālā. Bez viņu atzinības filmu veidošana ir bezjēdzīga - skatītājs ir lielākais tiesnesis paveiktajam."

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls notiks no 28. septembra līdz 8. oktobrim. Festivālā katrs skatītājs saņem iespēju nobalsot par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Pasākums notiek vienas nedēļas ietvaros visā pasaulē.

Šobrīd var tikai minēt, kuru Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla filmu izvēlēsies skatītāji Latvijā un visā pasaulē: komēdiju par randiņu svešajā mājā, šausmeni par sievietes nakts bailēm, īsfilmu par pasaules galu vai Pāvela Gumennikova stāstu par puisi ar kustību traucējumiem, kas nekad nepadodas. Balsošanas rezultāti tiks publicēti festivāla mājas lapā www.ManhattanShort.com pēc festivāla noslēguma.

Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla 2017. gada skates programmu Rīgā tradicionāli varēs noskatīties kinoteātrī “Splendid Palace” – 6. oktobrī plkst. 19.00 un 7. oktobrī plkst. 18.00. Uz festivāla filmu skatēm Rīgā ieradīsies filmas “Sarauj, Just!” radošā komanda.

Festivāls norisināsies arī lielākajās Latvijas pilsētās: Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā u.c.

No 28. septembra līdz 8. oktobrim Rīgā un Ventspilī tiks rīkoti arī īpaši seansi skolēniem.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls pasaulē notiek jau 20 gadus. Šo gadu laikā 10 filmas tika nominētas Oskara balvai. 2015. gadā festivāla laureāte, Čīles režisora Gabriela OsorioVargasa filma “Lāča stāsts”, saņēma Oskaru. "Manhattan Short" ir lielākas skatītāju festivāls pasaulē, jo tieši skatītāji ir tie, kas nosaka uzvarētāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti