Īsfilma «Melleņu gari» iekļauta jau 25 starptautiskos festivālos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Režisores Astras Zoldneres dokumentālā īsfilma “Melleņu gari” (starptautiskais nosaukums "Blueberry Spirits") turpina gūt starptautiskus panākumus – tā ir iekļauta jau 25 kinofestivālos. Filma ir izrādīta jau 17 festivālos visā pasaulē, bet septembra beigās un oktobrī tiem pievienosies vēl astoņi, ieskaitot ietekmīgo Upsalas īsfilmu festivālu, kura laureāti tiek izvirzīti prestižajai Eiropas Kinoakadēmijas balvai (EFA Awards), kā arī Amerikas kinoakadēmijas balvai "Oskars". Upsalā filmu prezentēs režisore Astra Zoldnere.

Paralēli panākumiem kinofestivālos īsfilma “Melleņu gari” ir iekļauta arī prestižajā „East Silver” filmu tirgū un nominēta „Silver Eye” balvai. Filmu tirgu, kurš norisināsies no 24. līdz 29. oktobrim Čehijas pilsētā Jihlavā, apmeklēs filmas producents Kaspars Braķis.

“Visas "Silver Eye" nominētās filmas balvā iegūst festivālu pakalpojumus gada garumā, proti, „East Silver” prezentēs mūsu filmu vairāk nekā 130 starptautisku festivālu pārstāvjiem, kā arī dažādām televīzijām. Šī unikālā iespēja varētu veicināt ne tikai “Melleņu garu”, bet visas Latvijas kino industrijas ietekmi un popularitāti starptautiskā līmenī,” stāsta Kaspars Braķis.

Filma “Melleņu gari” savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada novembrī izpārdotā seansā prestižajā Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivālā, kur saņēma pozitīvu vērtējumu gan no kino profesionāļiem, gan apmeklētājiem. Panākumiem Vācijā sekoja arī filmas ieļaušana Ziemeļamerikas nozīmīgākā dokumentālo filmu festivāla „Hot Docs” konkursa programmā. Filma ir arī saņēmusi skatītāju balvu Vācijas festivālā „Monstronale” un atzinību Maskavas starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā „Doker”.

Šī gada 27. jūlijā filma piedzīvoja savu pirmizrādi Latvijā, atklājot Rojas starptautisko mākslas un mūzikas festivālu “RojaL”.

“Melleņu gari” ir poētiska dokumentālā īsfilma par romu ģimeni, kura vasaras pavada Kurzemes mežos, lasot un pārdodot ogas. Ievācot meža ražu, romi dalās ar spoku stāstiem, kurus paši mežā piedzīvojuši. Mistiskajos un noslēpumainajos stāstos pamazām atklājas romu cīņa par identitāti, mēģinot sabalansēt pagātni un tagadni, kā arī tradicionālo un moderno dzīvesveidu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Blueberry Spirits trailer from Kaspars Brakis on Vimeo.

Filma tapusi studijā „Fly For Film”, režisore Astra Zoldnere, operators un producents Kaspars Braķis, scenārists Rons Rosenbergs (Šveice), montāžas režisore Astrīda Konstante, komponists Jans Šovers (Vācija), skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti