Intriga starp lielo un mazo ekrānu. Pasniegs «Oskara» balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svētdien, 9. februārī, Losandželosā notiks Amerikas Kinoakadēmijas balvu “Oskars” pasniegšanas ceremonija, kas noritēs 92. reizi.

Šoreiz par galveno balvu kategorijā “Labākā filma” sacentīsies deviņas filmas, no kurām visvairāk nomināciju – vienpadsmit – ir Toda Filipsa drāmai “Džokers”. Nomināciju skaita ziņā tai seko Mārtina Skorsēzes “Īrs”, Sema Mendesa “1917” un Kventina Tarantīno “Reiz Holivudā”.

Šoreiz “Oskaru” balvas galvenā intriga ir – vai tajā atkārtosies divu iepriekš pasniegto balvu – “Zelta globuss” un “BAFTA” – scenārijs, kad par laureāti kļuva Mendesa drāma par Pirmo pasaules karu – “1917”? Tāpat interesanti būs redzēt, kāda būs Kinoakadēmijas attieksme pret lielā un mazā ekrāna formātiem.

Kinokritiķe Daira Āboliņa: "Oskaru" intriga ir starp lielā un mazā ekrāna formātiem.
00:00 / 01:09
Lejuplādēt

Savā redzējumā par to dalās kinokritiķe Daira Āboliņa:

"Intriga ir starp lielā un mazā ekrāna formātiem. Vai “Netflix”, kuram ir 27 nominācijas uz “Oskariem”, saņems kaut dažus no tiem, jo BAFTA un “Zelta globusa” balvas parādīja, ka tomēr balso par lielā ekrāna kino.

Vai tas notiks vai nenotiks? Visas pazīmes liecina par to, ka Holivuda tomēr varētu palikt uzticīgi klasiskajām vērtībām, līdz ar to galīgi izšūpojot “Netflix” piedāvājumu, neskatoties uz diezgan jaudīgo Martina Skorsēzes “Īru” un “Laulības stāstu”, kas ir otra jaudīgākā “Netflix” filma un kura ir labāko filmu sarakstā. Otra lieta, vai Holivuda tomēr atradīs par iespējamu kādu konkurentu izvirzīt “Oskara” balvām, izņemot Semu Mendesu, kurš, manuprāt, ir pārvērtēts jau šobrīd ar filmu “1917”, padarot to par tādu globālu panākumu. Vienīgie pārsteigumi būs tie, ja Holivuda neies tajā pavadā, ko jau uzsākušas citas lielās kino balvas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti