Labrīt

Laila Odiņa: Lidostā "Rīga" vērojama liela aktivitāte, pasažieru plūsma strauji atjaunojas

Labrīt

Strēlnieku laukumam pieguļošo teritoriju renovācija vēl joprojām miglā tīta

Imanta Ziedoņa vasaras mājās "Dzirnakmeņi" notiks brīvdabas kino vakari

Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos notiks latviešu filmu brīvdabas kino seansi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos noritēs latviešu filmu brīvdabas kino seansi. Pirms katras filmas plānotas arī sarunas ar režisoriem vai filmu radošo komandu. Programmā būs iespēja redzēt latviešu īsfilmas, dokumentālus stāstus, kādu animāciju un pandēmijas laikā tapušu filmizrādi.

6. augustā sāksies nu jau par tradīciju kļuvušie brīvdabas kino vakari Imanta Ziedoņa vasaras mājas “Dzirnakmeņi” pagalmā Murjāņos. Šovasar kino programmu atklās ar muzeja radīto daudzsēriju dokumentālo filmu “Ceļā ar Baronu”, kas aizvadītajā vasarā mūsdienu personībām lika iejusties Dainu tēva ādā un mērot kādu no 800 kilometru garā ceļa posmiem no Tartu līdz Dundagai.

Muzeja pārstāve Kristiāna Salnāja stāsta: “Mēs izvēlamies aktuālās latviešu filmas. Un, neskatoties uz to, ka pagājušajā gadā latviešu filmu nebija tik daudz kā ierasts, mums būs brīnišķīgi pieci latviešu kino vakari. Mēs sākam jau 6. augustā un tad turpmāk katru piektdienas vakaru [rādām] kādu no filmām. Pirms katras no filmām mums būs arī sarunas ar kādu režisoru vai filmas radošo komandu.

6. augustā būs arī muzikāls pārsteigums, jo rādīsim “Ceļā ar Baronu”, kas ir muzeja paša veidota daudzsēriju dokumentālā filma.”

Īsfilmu programmā 3. septembrī iekļauta latviešu režisora Paula Dombrovska starptautiskajos kinofestivālos atzītā filma “Mans mīļais Don”. “Pauls Dombrovskis ir latviešu režisors, kurš mācījies un strādājis Kanādā. [..] Īsfilma ir par kāda gados esoša pāra beznosacījumu mīlestību. Vīrietis piedzīvo demenci, un stāsts ir par to, kā sieva par viņu rūpējas. Tas ir atskats un stāsts, kādas ir bijušas šīs rūpes kādreiz, kādas tās ir šobrīd,” skaidro Salnāja.

20. augustā Ziedoņa muzejā viesosies režisors Matīss Kaža ar pandēmijas laikā tapušo filmizrādi “Kino un mēs”, kurā trīs aktieri ar komiskām ainām atklāj leģendārās Rīgas kinostudijas aizkulises. Savukārt 27. augustā būs iespēja sastapt režisori Ilzi Burkovsku-Jakobsenu ar viņas veidoto animāciju “Mans mīļākais karš", kas stāsta par pieaugšanu padomju Latvijā.

Kristiāna Salnāja atzīmē: “Kino vakari norit aptuveni divu stundu garumā, un aicinām apmeklētājus ņemt līdzi savas segas vai krēslus, lai varētu ērti iekārtoties Imanta Ziedoņa muzeja pagalmā. Tāpat ieeja kino seansos iespējama ar Covid-19 sertifikātiem.”

Murjāņu brīvdabas kino vakaru programmu var apskatīt Imanta Ziedoņa muzeja sociālo mediju profilos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti