Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Šovakar 22.00 d/f "Tālā zeme Sibīrija. Dzimuši tur."

Igarkas bērnu likteņstāsti – pirmizrādīs dokumentālo filmu «Tālā zeme Sibīrija. Dzimuši tur»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

14. jūnijā, komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, kinoteātrī "KSuns" un Latvijas Televīzijā gaidāma pirmizrāde režisores Dzintras Gekas dokumentālajai filmai "Tālā zeme Sibīrija. Dzimuši tur".

"Igarka – pilsēta aiz polārā loka, tur piecdesmitajos gados piedzima Roberts, Andrejs, Nadežda, Anatolijs, Inta. Viņu vecāki kā bērni bija izsūtīti 1941. gadā. Dažiem izdevās atgriezties Latvijā 1956. gadā, citiem vēlāk.

Nadja ar mazo meitiņu atgriezās Latvijā tikai 1993. gadā, mamma palika mūžīgajā sasalumā. Anatolijs Taurenis neatgriezās, Nadežda aizbrauca uz Igarku un viņu sameklēja. Intas dēls devās uz vecmāmiņas izsūtījuma vietu, jo grib izdot grāmatu.

Dažādi ir Igarkas bērnu likteņstāsti. Par bērnību runāt viņi negrib, sāpīgas ir vecāku un vecvecāku atmiņas. Viņi izdzīvoja, tas ir galvenais," teikts filmas aprakstā.

"Nadja katru dienu zvana klasesbiedriem Krievijā. Cits nerunā, kāds nomet klausuli, jo ir karš. Putins un televizors viņus ir pārliecinājis."

Filmas režisore un scenārija autore ir Dzintra Geka. Operatori: Viktors Grībermans, Aivars Lubānietis. Filma tapusi studijā "SB".

Filmā piedalījās: Nadežda Āriņa, Georgs Avetisjans, Inta Avetisjana, Andrejs Pebo, Roberts Šneiders, Anatolijs Taurenis.

Filmas pirmizrāde gaidāma 14. jūnijā pulksten 15.00 kinoteātrī "KSuns" un pulksten 22.00 LTV1 ēterā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti