Kultūras ziņas

Pašportreti unikālā filcēšanas tehnikā

Kultūras ziņas

Mežaparka Lielās estrādes pārvērtības

Jaunajā Rīgas teātrī top seriāls "Aģentūra"

Ieskats darbā: Jaunajā Rīgas teātrī top seriāls «Aģentūra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kaut arī negaidīti pārtrauktā teātra sezona nu jau ir beigusies, Jaunajā Rīgas teātrī ir vērojama sen neredzēta rosība. Teātra ļaudis visi kā viens ir iesaistījušies jaunā avantūrā – viņi sākuši televīzijas seriāla filmēšanu. Tā nosaukums – “Aģentūra”. Scenārija autori – rakstnieks Jānis Joņevs un teātra mākslinieciskais vadītājs, viņš arī seriāla režisors – Alvis Hermanis. Lomās – visi Jaunā Rīgas teātra trupas aktieri un studijas audzēkņi.

Jaunajā Rīgas teātrī atvaļinājumu laiks ir beidzies, un viss teātra ēkas 4. stāvs, kur skatītāji parasti atstāj virsdrēbes un dzer kafiju, mākslinieces Monikas Pormales vadībā ir pārvērsts reklāmas aģentūras birojā, kurā risinās jaunā televīzijas seriāla notikumi. Pirmo 10 sēriju scenārijs ir gatavs, un ir sākusies filmēšana.

“Šobrīd puse teātra ir pārvērsta par kino paviljonu, nē, doma ir taisīt tādu kino, kas domāts tieši JRT skatītājiem, nu, mūsu publikai.

Jā, darbības pamatvieta ir reklāmas aģentūra… Tā skudru pūžņa viducis, nu, jā tie būs cilvēki, kas ikdienā nodarbojas ar manipulācijām,” skaidro režisors Alvis Hermanis.

Aktieris Andris Keišs stāsta: “Laiku pa laikam aktieri, mēs jau pieskaramies šīm aģentūrām ar to, ka runājam audio celiņus dažādiem produktiem un dažādām akcijām, tā ka mēs ik pa laikam tur pie viņiem ciemojamies. Mans varonis ir Jānis Murēvics ar iesauku Muris, pusmūža vīrietis, kurš aplauzies dzīvē un kurš gribēja būt dzejnieks, bet vēlme pēc ērtībām un komforta aizdzina viņu šajā jomā.”

Seriāla darbība notiek tagadnē, Covid-19 pandēmijas laikā, un veidotāji sola – būs kaut kas no psiholoģiskā trillera, kaut kas no detektīva.

“Trumpis, protams, ir aktieri, jo, kā zināms, no 100 visu laiku labākajiem Latvijas aktieriem desmit strādā mūsu trupā,” atzīmē Hermanis.

Aktieris Vilis Daudziņš seriālā attēlos reklāmu tekstu autoru jeb kopīraiteri: “Mans uzdevums noslīpēt precīzus vārdus, atrast pareizo veidu, kā pateikt un pārdot produktu.”

“Bruno Neretnieks, radošais direktors, viņš pirms kāda laika ir pārdevis savu aģentūru, bet turpina tajā strādāt,” savu tēlu piesaka aktieris Kaspars Znotiņš.

No malas filmēšanas procesā iesaistīts operators inscenētājs Mārtiņš Grauds ar komandu, taču ar pārējiem uzdevumiem pagaidām tiek galā paši.

“Alvis kā atbildīgs teātra līderis un vadītājs ir pieņēmis lēmumu, ka mums visiem būt nodarbinātiem.

Katrs te ir iemācījies jaunu amatu – meklē lokācijas vai, piemēram, sūta “call sheet”. Kā latviski? Sauķis! Tāda lapa, kur rakstīts, kur kuram jāierodas, kāda aina, kādi rekvizīti vajadzīgi, un arī, piemēram, gaismotāji – skatuves gaisma nav kino gaisma. Manuprāt, ir ļoti interesanti, es negribētu, lai tas mūžam paliek, bet uz šo pusgadu tas ir ļoti labi,” spriež Vilis Daudziņš.

“Cilvēkiem savā profesijas rutīnā vajag šo pārmaiņu, mums šī pārmaiņa ir kā tāda dāvana,” atzīmē Znotiņš.

Seriāla filmēšana turpināsies visu vasaru, un pirmās sērijas pie skatītāja nonāks rudenī. To varēs skatīties Jaunā Rīgas teātra vietnē, kā arī kādā no televīzijas kanāliem. Kurā? Pagaidām nav zināms.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti