Kultūras ziņas

Rīgā atklāj modernāko kinozāli Baltijā

Kultūras ziņas

Daigas Krūzes "Ceļojums no bildes uz bildi"

Kino tehnoloģiju jaunumi

Iepazīstina ar kino tehnoloģiju jaunumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vizuāli pievilcīgas kino filmas vai televīzijas pārraides iet pie sirds katram, taču ne katrs no mums nojauš, kā tehniski panākts vēlamais rezultāts. Televīzijas un kino industrijas profesionāļiem, līdzīgi kā mūziķiem, ļoti būtisks ir viņu darba un mākslas rīks – video un kino kamera. 23. martā īpašā tikšanās reizē bija iespēja iepazīties ar jaunākajiem Latvijā pieejamajiem filmēšanas un gaismas aparatūras sasniegumiem.

Kameras, kas lido pa gaisu, slīd pa kabeli un palēninājumā fiksē lietus lāses. Gaismas, kas cilvēka seju padara veselīgi iedegušu, vai slimīgi novārgušu. To visu šodien varēja aplūkot un klātienē izmēģināt. Cilvēki, kuri rūpējas par to, ko vērojam ekrānos -  operatori, tehniķi, gaismotāji, raduši uzturēties aiz kadra. Līdz šim arī televīzijas un kino cilvēki savas profesionālās nianses spītīgi nodalījuši atšķirīgās nometnes pusēs.

“Tomēr es uzskatu, ka tas nav pareizi, jo lielāko daļu tehnikas, kas šodien tika aplūkota, izmanto gan televīzijas, gan kino cilvēki. Turklāt viņi viens otru pazīst,” skaidro pasākuma idejas autors Raivo Karro.

Izstādē ar savām prezentācijām piedalījās 13 kompānijas. Katras kompānijas piedāvājumā bija kas interesants, bet kā īpašs tika izcelts lietuviešu kolēģu piedāvājums.

“Tas, kurš taisa tos brīnišķīgos kadrus, kad zemenītes krīt iekš putukrējums un tas šķīst pa gaisu, lūk, ar šādiem aparātiem to taisa. Es nekad dzīvē to nebiju redzējis, fantastiski interesanti,” stāsta Karro.

Pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, arī Latvijas Televīzija ir devusi iespēju saviem skatītājiem pilnīgi jaunā kvalitātē vērot gan Dziesmu svētkus, gan dinamiskus izklaides šovus. Informācijas apmaiņas nolūkos šādu pasākumu iecerēts rīkot ik gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti