Iekrāsot vēl spilgtāk. Valters Pūce stāsta par mūzikas tapšanu filmai «Bedre»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ikdienā filmas "Bedre" mūzikas autors Valters Pūce spēlē grupā "Dagamba", kur ir radis, ka vispirms ir mūzika un tikai tad top video klipi. Šoreiz situācija bija otrāda un vispirms bija bilde. Pūce smej, ka ielecis "pēdējā vagonā", kur "mūzikai bija jābūt gatavai jau vakar", tāpēc komponēšanai atvēlētais laiks bijis vien pusotrs mēnesis.

Valters Pūce atzīst, ka nevarējis atkāpties no domas, ka skaņu celiņš jāspēlē orķestrim: "Man patīk, ka filmā skan orķestris, jo tas ir dzīvs un īsts, un vienmēr papildina filmu un stāstu, jo tur ir ļoti daudz krāsu." Tas bijis izaicinājums, jo šī ir ne tikai pirmā reize, kad Pūce raksta mūziku filmai, bet arī pirmā reize, kad radījis mūziku orķestrim. Pie tam mūziķis bija satraumējis muguru, tāpēc mūzika tapusi, vai nu kājās stāvot, vai uz ceļiem, kā lūdzot Dievu.

"Stāsts ir tas pats, bet tieši emocijas ir tās, kas darbojas vēl vairāk ar mūzikas palīdzību. Filma iekrāsojas vēl spilgtāk," teic komponists.

Filma “Bedre” tapusi pēc Janas Egles stāstu motīviem. Tā vēsta par desmit gadus veco Markusu, kuram jāpielāgojas jaunai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības dēļ Markuss patvērumu un draudzību rod pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē. Kā uzsver filmas autori, filma ir mūsu sabiedrības šķērsgriezums, skarot vairākas mūsdienās aktuālas tēmas: bērni, kas aug bez vecākiem un saskaras ar emocionālu vardarbību, savstarpēja iecietība, atvērtība pret citādo.

Režisores Daces Pūces filma "Bedre" Latvijas kinoteātros būs redzama no 15. septembra. Gaidot filmas pirmizrādi, portālā LSM skatāmi aizkadra video un sarunas ar filmas aktieriem un radošo komandu.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti