Holivudā notiks 94. Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šovakar Holivudā notiks 94. Amerikas Kinoakadēmijas balvu "Oskars" pasniegšanas ceremonija, kas risināsies klātienē. Ceremoniju šogad vadīs trīs amerikāņu aktrises un komiķes - Eimija Šūmere, Regīna Hola un Vanda Saiksa.

Holivudā 94. reizi pasniegs ‘’Oskarus’’
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Balvu nominācijās šogad dominē Jaunzēlandes režisores Džeinas Kempiones vesterns "Suņa spēks", kas izvirzīts balvām 12 kategorijās. Kā uzskata kino eksperti – filmai ir arī gana lielas izredzes iegūt galveno "Oskaru" kā labākajai filmai.

Filmas darbība notiek 20.gadsimta 20. gados kādā Amerikas rančo un ir nospriegots cilvēku attiecību stāsts ar kino pasaulē šobrīd īpaši aktuālu tematiku.

Kempionei ir nominācija arī kā labākajai režisorei, tāpat uz balvām pretendē virkne filmas aktieru – Benedikts Kamberbačs, Kirstena Dansta, Džese Plemons un Kodijs Smits-Makfī .

Ar 10 nominācijām bagāta ir Denī Vilnēva zinātniskās fantastikas filma "Kāpa", kam seko divas filmas, izvirzītas balvām septiņās kategorijās, un tās ir Stīvena Spīlberga "Vestsaidas stāsts" un Keneta Branas drāma "Belfāsta".

"Oskara" balvas pretendenti galvenajās kategorijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti