Hirosimas animācijas filmu festivālā divas filmas no Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Augustā Hirosimā (Japāna) norisināsies starptautisks animācijas filmu festivāls, kura programmā līdzās 57 citām animācijas filmām iekļautas arī divas no Latvijas – „Kora turneja” un  „Lietus dienas”.

Festivāla rīkotāji ziņo, ka animācijas filmu konkursam, ko vērtēs starptautiska žūrija sešu cilvēku sastāvā, tika pieteiktas 2217 filmas no visas pasaules. Starp festivālam izvēlētajām filmām ir arī Edmunda Jansona „Kora turneja” un Vladimira Leščova „Lietus dienas”.

„Kora turneja” ir stāsts par pasaulslavenu zēnu kori no Latvijas, kas dodas tālā koncertceļojumā. Kora diriģentei kori izdodas savaldīt un noskaņot kā smalku instrumentu, taču tad, kad viņa iesprūst liftā, zēni atkal kļūst par delverīgiem bērniem. Edmunda Jansona animācijas filma jau apceļojusi vairāk nekā 50 festivālus visā pasaulē, kur guvusi plašu žūrijas un skatītāju atzinību.

„Lietus dienas” – Vladimira Leščova jaunākā animācijas filma – ir melanholisks vēstījums par kādu japāni, kas dodas īsā ceļojumā uz nelielu salu un atgriežas senās atmiņās par savas dzīves lietainajām dienām.

Hirosimas animācijas filmu festivāls šogad norisināsies no 21. līdz 24. augustam, un žūrijas spriedums tiks paziņots 25.augustā. Hirosimas festivāls, kas norisinās kopš 1985. gada, līdzās Anesī, Otavas un Zagrebas animācijas filmu festivāliem tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem un prestižākajiem pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti