Rīta Panorāma

Grupai "Bad Habits" jauns singls "Tavā prātā"

Rīta Panorāma

Ikdienas ūdens deva pieaugušajiem un bērniem

Jaunais Rīgas teātris filmē seriālu "Aģentūra"

Hermanis un JRT filmē seriālu: Bez vagariem-producentiem varam taisīt, kā gribam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) jau vairāk nekā mēnesi filmē televīzijas seriālu “Aģentūra” – filmēšanā piedalās visi teātra aktieri, JRT studijas audzēkņi un teātra tehniskais personāls. Seriāla režisors ir Alvis Hermanis, kurš kopā ar rakstnieku Jāni Joņevu ir arī scenārija autors.

Darbs pie šī kino projekta turpināsies vismaz līdz brīdim, kad skatītāji drīkstēs atkal pulcēties un teātra kolektīvs varēs atgriezties pie savas tiešās funkcijas – teātra izrāžu spēlēšanas.

JRT skatītāju garderobe bijušajā “Tabakas fabrikā” pārtapusi par reklāmas aģentūru – rosās cilvēki, visapkārt kameras, tiek kārtota scenogrāfija, un režisors Alvis Hermanis mēģina televīzijas seriāla “Aģentūra” epizodes. Viņš uzsver, ka šī seriāla tapšana ir savā ziņā unikāla, jo to “producē nevis kaut kādi vagari-producenti, kas sēdēs arī montāžas telpā blakus un teiks “šeit par garu, šito nesapratīs”, bet mēs varam atļauties taisīt tā, kā mēs gribam.”

“Tik neierasti redzēt visus manus teātra aizskatuves kolēģus uz filmēšanas laukuma,” atzīmē aktieris Andris Keišs. “Ar visiem mūsu skaņotājiem, gaismotājiem, skatuves čaļiem – visi ir iesaistīti.”

Seriāla darbības vieta būs šeit un tagad – Latvija, 2020. gads. Sižets risinās kādā Rīgas reklāmas aģentūras darbinieku un viņu līdzcilvēku vidē – tas būs stāsts par pasauli, kura pēkšņi mainās, un par cilvēku mūžīgo un aizkustinošo vēlmi manipulēt ar citiem.

Seriāla žanrs būšot kaut kas pa vidu starp psiholoģisku trilleri un detektīvu.

“Kopīgā radīšana, tas, protams, ir JRT rokraksts,” norāda Keišs. “Bet tas, ka tu nedrīksti kļūt simtprocentīgi nopietns – tas, man liekas, ir JRT stils. Pie visdziļākās un arī mums kā aktieriem vissvarīgākās nopietnības ir jāsaglabā humora deva, lai tu nekļūsti par sludinātāju, bet paliec par sarunu biedru.”

Seriāla filmēšana notiks visu vasaru, un tajā piedalās viss teātra kolektīvs.

Pirmā sērija kolektīvā jau noskatīta. Esot jaudīga, atklāj aktieri.

Savukārt pie skatītajiem seriāls nonāks rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti