Helovīna noskaņas un neparastas šausmu filmas kinoteātrī  «Splendid Palace»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai kinoteātra "Splendid Palace" skatītāji izbaudītu Helovīna noskaņas un ļautos šausmu vakara gaisotnei, 2019. gada 31. oktobrī tiks demonstrēta šausmu komēdija “Zelta cimds” un drāma “Suņi nevalkā bikses”. Šausmu vakara papildināšanai viesus gaida biedējoši pārsteigumi ar humora pieskaņu. Vakara romantisks akcents tiem, kas nemīl šausmu kino – filma "Mīlestības vecums", informē kinoteātra pārstāvji.

Helovīna noskaņas un neparastas šausmu filmas kinoteātrī  «Splendid Palace»
00:00 / 07:28
Lejuplādēt

"Splendid Palace" mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa Latvijas Radio stāsta, ka kinoteātris izvēlējies piedāvāt Helovīna kino izlasi, kas nav šausmu kino klasiskā nozīmē. Abas filmas ir veidotas Eiropā un nav Holivudas šausmenes, norāda Āboliņa. Tās ir pasaulē jau augsti novērtētas filmas, jo citādi paskatās uz stāstu, kurā ir biedējošs elements.

Tiks demonstrēta uz patiesiem notikumiem veidotā šausmu komēdija "Zelta cimds" (režisors Fātihs Akins). Kā saka kinoteātra pārstāvji – tā domāta tikai pašiem drosmīgākajiem skatītājiem ar dzelzs nerviem. Pēc filmas pirmizrādes Berlīnes kinofestivālā kritiķi un skatītāji esot bijuši sašutuši un vienlaikus sajūsmināti, bet vācieši ikvienam apgalvojuši, ka viņu zemē nekas tāds nav iespējams.

Zelta cimds stāsta par sērijveida slepkavu, bet filma veidota kā melnā komēdija, turklāt stāstīta no slepkavas skatupunkta.

Savukārt Somijas un Latvijas kopražojuma drāma “Suņi nevalkā bikses” rāda, cik vienlaikus atbrīvojoša un bīstama ir izlaušanās no jūtu stinguma. Filma atsaucīgi tika uzņemta šogad Kannu kinofestivāla konkursa sadaļā “Directors' Fortnight” un tās kopproducents ir Latvijas filmu studija “Tasse film”. Filmas ārskati un iekšskati pilnībā uzfilmēti Latvijā.

"Suņi nevalkā bikses" ir stāsts par ārstu, kurš traģēdijas dēļ zaudējis savas emocijas, tāpēc meklē satricinošus piedzīvojumus, lai spētu kaut ko just.

“Tas ir ļoti neparasts kino un ļoti eleganti izveidots,” vērtē Āboliņa.

Kinoteātris “Splendid Palace” Helovīna vakarā ir padomājis arī par tiem kinoteātra apmeklētājiem, kuriem šausmu stāsti un tiem raksturīgie jociņi ir garlaicīgi vai kā citādi neinteresanti. Tāpēc Mazajā zālē tiks demonstrēta drāma -  trilleris “Mīlestības vecums”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti