Grieķu mūziķis un liras virtuozs lasa fragmentu no Aspazijas dzejoļa «Zīdautiņš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Projekta "Domasspēks" (#domasspēks) 20.epizodē Psarantonis lasa fragmentu no Aspazijas dzejoļa "Zīdautiņš", kas iekļauts krājumā "Ziedu klēpis" (1911) un stāsta par mazām tautām, kurām ir liels kultūras mantojums.

Grieķu komponists, dziedātājs un liras virtuozs Psarantonis (īstajā vārdā Antonis Ksiluris) dzimis Krētas salā. Mūziķa gaitas viņš sācis, uzstājoties grieķu tradicionālajās kāzās.

Psarantonis guvis ievērību ar savu īpašo spēles un dziedāšanas stilu, kam raksturīga muzikāla dinamika - no maigiem čukstiem līdz pēkšņām skaņu vētrām, kas tikpat negaidīti norimst un ieslīgst mītiskā klusumā.

Jau vēstīts, ka "Domasspēks" ir projekts, kurā 29 īsfilmās sabiedrībā pazīstami cilvēki no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm savā dzimtajā valodā lasa un savas kultūras tēlos ietērpj citātus no Raiņa un Aspazijas daiļrades. Projekts iekļauts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē oficiālajā publiskās diplomātijas un kultūras programmā.

Īsfilmas veido Jura Podnieka studija, režisors Olafs Okonovs, operators Aleksandrs Grebņevs. Raiņa un Aspazijas lomās Latvijā iejūtas populārais mūziķis Goran Gora un Latvijas Televīzijas kultūras ziņu vadītāja Eva Ikstena-Strapcāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti