«Gravitācija» – BAFTA nomināciju līdere

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Londonā paziņoti Britu Kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA - British Academy of Film and Television Arts) balvu pretendenti. Visvairāk – 11 nomināciju ticis Alfonso Kuarona  trillerim „Gravitācija" (Gravity).

„Gravitācija" pretendē uz BAFTA balvu kategorijās „Labākā filma" un „Labākā britu filma", filmas galvenās varones atveidotāja Sandra Bulloka nominēta kategorijā „Labākā aktrise", bet filmas režisors Alfonso Kuarons ir starp nominētajiem kategorijā „Labākais režisors".

Par vienu mazāk – 10 nomināciju saņēmušas divas filmas – „12 gadi verdzībā" (12 Years A Slave) un "Amerikāņu afēra" (American Hustle). Abi kinodarbi pretendē uz balvu visās galvenajās aktieru kategorijās.

Uz labākās filmas godu pretendē arī "Kapteinis Filipss" un "Filomena", bet kategorijas „Labākā britu filma" nominantu sarakstā līdzās „Gravitācijai" ir arī „Filomena", "Izglābt Benksa kungu", „Mandela: Ilgais ceļš uz brīvību", „Patmīlīgais milzis" un „Rašs".

Kategorijā „Labākais režisors" nominantu sarakstā Kuaronam kompāniju sastāda Pols Grīngrass (Kapteinis Filipss), Stīvs Makvīns (12 gadi verdzībā), Deivids O'Rasels (Amerikāņu afēra) un Mārtins Skorsēze (Volstrītas vilks).

Līdzās Bullokai uz labākās aktrises godu pretendē Eimija Adamsa (Amerikāņu afēra), Keita Blanšeta (Jasmīnas stāsts), Džūdija Denča (Filomena) un Emma Tompsone (Izglābt Benksa kungu), bet uz BAFTA balvu aktieru kategorijā pretendē Kristians Beils (Amerikāņu afēra), Brūss Derns (Nebraska), Leonardo di Kaprio (Volstrītas vilks), Čūitels Edžiofors (12 gadi verdzībā) un Toms Henks (Kapteinis Filipss).

BAFTA balvu pasniegšanas ceremonija notiks 16.februārī Londonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti