Godalgotās filmas «Nāks labāki laiki» producente tiksies ar skatītājiem Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 4. septembrī, plkst. 18 kinoteātrī “K.Suns” 19. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma ietvaros notiks poļu režisores Hannas Polakas filmas “Nāks labāki laiki” seanss. Pēc seansa žurnāliste Aija Kinca sarunāsies ar filmas producenti, "HBO Europe" pārstāvi un dokumentālā kino režisori ar 25 gadu pieredzi Hanku Kastelicovu (Ungārija), kura kopā ar Polaku divus gadus strādājusi pie “Nāks labāki laiki” montāžas. Diskusija notiks angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā (austiņās).

Kinokritiķi filmu dēvē par Ričarda Linkleitera unikālā projekta „Puikas gadi” dvīņu māsu dokumentālajā žanrā. Netālu no Kremļa, Maskavas pievārtē, lielākajā Eiropas izgāztuvē, "Oskaram" un "Emmy" nominētā poļu režisore un starptautiski pazīstamā bērnu tiesību cīnītāja Hanna Polaka 14 gadus dokumentējusi Jūlijas pieaugšanu.

Apokaliptiskas, kā no Dikensa romāniem izrautas skarbas sadzīves epizodes mijas ar episki gleznieciskām ainavām, izgaismojot cilvēcību šķietami visderdzīgākajos un pazemojošākajos apstākļos.

“Nāks labāki laiki” vairāk nekā 10 starptautiskos festivālos saņēmusi īpašās žūrijas balvas, tāpat arī godalgas kā labākā dokumentālā filma, tostarp prestižajā IDFA (Nīderlandē), "ArtDocFest" un "Andrey Tarkovsky IFF" (Krievijā). Šobrīd filma tiek virzīta ASV Kinoakadēmijas balvas nominācijai.

“Tas ir režisores varoņdarbs – viņa gadiem ilgi “dzīvojusi” Maskavas izgāztuvē, milzīgā mēslu metropolē, izsekojot jaunas meitenes ceļam – sākotnēji bērnam, pēc tam tīnim un vēlāk jaunajai māmiņai. Filma ar ļoti spēcīgu klātbūtnes efektu," filmu “Nāks labāki laiki” raksturo kino kritiķe Dita Rietuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti