Kultūras ziņas

"Jūlijas jaunkundze" Kersti Heinlo

Kultūras ziņas

Putnu dienas galerijā "Daugava"

Glezniecības šedevri uz kino ekrāna

Glezniecības šedevri skatāmi uz kino ekrāna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ne visiem ir iespēja nokļūt pasaules kultūras galvaspilsētās, to muzejos un apmeklēt mākslas šedevru izstādes. Šāda iespēja nu ir parādījusies ar kino starpniecību. 11.maija vakarā un vēl divus vakarus līdz pat jūnija sākumam “Kino Citadele” varēs apmeklēt pēdējā laikā pasaulē ievērojamākās mākslas klasiķu izstādes.

Goija, Renuārs, Monē un Matiss. Apjomīgākās pēdējā laika mākslas šedevru izstādes Londonā un Filadelfijā kinokadros ir iemūžinājusi kompānija "Exhibition On Screen". Tās ir pilnmetrāžas filmas, kuras īsti nav dokumentālas un īsti nav spēlfilmas. Drīzāk tās var nosaukt par kino gidiem.

Kino industrijā šis tiek dēvēts par alternatīvo saturu, tādā veidā sakot, ka ar kino ekrāna starpniecību var iegūt reālu notikumu klātbūtnes efektu. Izstāžu kino skatītājs ir aculiecinieks visiem notikumiem ap un par izstādi, sākot ar ekspozīcijas iekārtošanu un beidzot ar mākslas darbu detaļām.

11.maija vakarā "Kino Citadele" demonstrēs izstāžu filmu “Goija – miesas un asins redzējumi”, pēc divām nedēļām – 25. maijā būs kino ekspozīcija par nicināto un cildināto Renuāru, bet 8. jūnijā tā būs par mūsdienu dārziem glezniecībā no Monē līdz Matisam. Mākslas cienītājiem jāņem vērā, ka filmas ir angļu valodā un bez tulkojuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti