Galvenos «Zelta globusus» saņem «Inišerinas Banšī» un «Fabelmeni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Galvenās "Zelta globusu" godalgas otrdien piešķirtas īru komēdijai "The Banshees of Inisherin" ("Inišerinas Banšī") un Stīvena Spīlberga pusautogrāfiskajai drāmai "The Fabelmans" ("Fabelmeni"). Abas kinolentes pretendē arī uz galvenajiem "Oskariem" ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā, kas paredzēta 12. martā.

Galvenos «Zelta globusus» saņem «Inišerinas Banšī» un «Fabelmeni»
00:00 / 02:20
Lejuplādēt

"The Fabelmans" saņēma labākās drāmas godalgu, un Spīlbergs ieguva labākā režisora "globusu". Saņemot apbalvojumu, Spīlbergs pateicās savai ģimenei, tai skaitā mūžībā aizgājušajai mātei. 

Starp nominētajām drāmām "The Fabelmans" pārspēja filmas "Avatar: The Way of Water" ("Avatars: Ūdensceļš"), "Elvis" ("Elviss"), "Tár" un "Top Gun: Maverick" ("Top Gun: Maveriks").

Filma "Fabelmeni" vēsta par pusaudzi Semiju Fabelmenu un viņa pirmajiem soļiem filmu veidošanā. Saņemot balvu kā labākajam režisoram, Spīlbergs atklāja, ka viņš šīs filmas ideju bija lolojis jau ļoti sen. "Es slēpos no šī stāsta kopš septiņpadsmit gadu vecuma. Daudz kas man traucēja šo stāstu izstāstīt. Es šo stāstu stāstīju pa daļām visas savas karjeras laikā," sacīja Spīlbergs."The Fabelmans" atspoguļo Spīlberga vecāku sarežģīto laulību, skar antisemītisma tēmu un vēsta par režisora pusaudža gadiem un pirmajiem centieniem filmu veidošanā.

Spīlbergs sacīja, ka viņš arī tādās filmas kā "E.T." ("Citplanētietis") un "Close Encounters of the Third Kind" ("Trešās pakāpes tuvie kontakti") ir izmantojis elementus no īstās dzīves, bet līdz šim viņam trūcis drosmes ķerties pie autobiogrāfiska stāsta.

Šī bija jau trešā reize, kad Spīlbergam piešķīra "Zelta globusu" kā labākajam režisoram.

"The Banshees of Inisherin" tika godalgots kā labākā filma labāko komēdiju vai mūziklu kategorijā, un Kolins Ferels saņēma balvu kategorijā "Labākais aktieris komēdijā vai mūziklā". Filmas režisors Mārtins Makdona saņēma balvu kategorijā "Labākais scenārijs".

No filmās, kas nav uzņemtas angļu valodā, "Globusu" saņēma filma "Argentina, 1985".

Labākās aktrises "Globusu" par veikumu drāmā saņēma Keita Blanšeta par lomu psiholoģiskajā drāmā "Tár", tāpat ar balvu tika novērtēts Ostins Batlers par lomu filmā "Elvis".

Labākā otrā plāna aktiera balvu saņēma Džonatans Ke Kvans par lomu filmā "Everything Everywhere All at Once" ("Viss visur vienlaikus"), bet balvu kategorijā "Labākā otrā plāna aktrise" saņēma Andžela Baseta par tēlojumu kinolentē "Black Panther: Wakanda Forever" ("Melnā Pantera: Vakanda mūžam").

"Zelta globusu" par labāko dziesmu saņēma indiešu komponista M.M. Kēravani sacerētā "Naatu Naatu" no filmas "RRR". Tas ir pirmais "Zelta globuss" kino lielvalstij Indijai.

Ceremonijas dalībniekus un skatītājus uzrunāja arī kara plosītās Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš pirms politiķa karjeras bija aktieris.

"Nebūs Trešā pasaules kara. Tā nav triloģija. Ukraina apturēs Krievijas agresiju uz mūsu zemes. Mēs to paveiksim kopā ar visu brīvo pasauli. Un es ceru, ka jūs visi būsiet kopā ar mums mūsu uzvaras dienā," sacīja Zelenskis.

"Zelta globusus" pasniedza arī labākajām televīzijas pārraidēm. Ar visu laureātu sarakstu var iepazīties balvas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti