Gada sliktākā - «Krēslas» sāgas pēdējā filma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ar pārliecinošu balsu skaitu parodiju ceremonijā par sliktāko gada filmu nosaukta "Krēslas" sāgas noslēdzošā filma "Rītausma. 2.daļa" ("The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2"), ziņo ārvalstu mediji. Par šādu iznākumu liecināja jau janvāra sākumā izplatītais nomināciju saraksts, kur šai lentei tika vieta vai ikvienā nominācijā – par sliktāko filmu, režiju, aktierspēli, scenāriju, kopumā 11.

Gada sliktākās filmas aktrise Kristena Stjuarte ieguva sliktākās aktrises negodu par divām filmām – jau minēto “Krēslas” sēriju un fantāziju filmu pēc brāļu Grimmu pasakas par Sniegbaltīti “Snow White and the Huntsman”. Viņa izpelnījās tādu kā “mūža balvu” , jo apbalvošanas pamatojums ir “par akmenscieto emociju nemainību” visu “Krēslas” filmu garumā.

"Rītausma. 2.daļa" saņēma kopumā septiņas "Zelta avenes" balvas. Teilors Lotners tika atzīts par gada sliktāko otrā plāna aktieri, sliktā režisora balvu saņēma Bils Kondons, bet sliktākā ekrāna pāra balvu ieguva Lotners un viņa 12 gadu vecā ekrāna partnere Makenzija Foja. Tāpat "Krēslas" sāgas pēdējā filma saņēma "Zelta aveni" kā sliktākais filmas turpinājums un sliktākā komanda.

Arī šogad bez balvas par sliktu sniegumu kinomākslā nepalika Adams Sandlers, kurš pagājušajā gadā ar filmu "Džeks un Džila" sasniedza rekordu - visā balvas pastāvēšanas vēsturē tā bija pirmā filma, kas saņēmusi apbalvojumu visās kategorijās.

Šoreiz Sandleram sliktākā aktiera balva par "Svētdienas tētuku" ("That's My Boy"). Filmai arī sliktākais scenārijs.

Savukārt sliktākās otrā plāna aktrises balvu ieguva dziedātāja Rianna par lomu filmā "Karakuģis" ("Battleship").

"Zelta avene" tiek pasniegta kopš 1980.gada. Uzvarētājs tika noteikts, izsūtot elektroniskās aptaujas anketas respondentiem visā ASV štatos un citās valstīs. Tomēr galavārds pieder Džonam Vilsonam - "Zelta avenes" dibinātājam un autortiesību turētājam. Vilsons pazīstams kā joku plēsējs un asprātis, kas pamazām audzējis balvas popularitāti ar vārdiem – “viss, ko esmu dzīvē iemācījies, nācis no kino”.

Balva “Zelta avene" arī izskatās kā attiecīgā odziņa, kas novietota uz tāda kā kinolentes rullīša. Tās pasniegšanai, iespējams, vairāk būtu piemērots 1. aprīlis – diena, kad ne tik sāpīgi tiek uztverti joki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti