Gada nogalē LTV pirmizrādīs jauno latviešu miniseriālu «Ārčijs un Nellija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Noslēgusies filmēšana režisores Madaras Dišleres īsmetrāžas daudzsēriju filmai "Ārčijs un Nellija jeb Kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem". Pirmo sēriju pirmizrāde sagaidāma 27. decembrī Latvijas Televīzijā. Filma ir stāsts par diviem vientuļiem senioriem, kas iedvesmo viens otru atrast rimtajā ikdienā jaunus izaicinājumus un turpināt gūt prieku no dzīves.

Kā paziņojumā medijiem norādīja filmas pārstāvji, šīs daudzsēriju filmas veidošana radošajai komandai ir patiess izaicinājums, jo darbs pie tās veidošanas tika uzsākts tikai šāgada pavasarī. Filmas producente Alise Ģelze stāstīja: "Pēc Valsts kultūrkapitāla fonda piešķirtā finansējuma programmā "KultūrElpa" drīz sapratām, ka ideja ir ļoti ambicioza un to būs grūti realizēt bez palīgiem tik īsā laika posmā, tādēļ esam īpaši priecīgi, ka mūs sadzirdēja un tik ātri projektam pievienojās partneri – mūsmāju "Tritone Studio" ar animācijas meistaru Aigaru Gercānu, Igaunijas kopproducenti "Munchausen Film" un brīnišķīgais aktieris Tonu Oja, Latvijas Televīzija, kā arī pašmāju veikalu tīkls "Depo", bez kura pienesuma mums režisores ieceri nebūtu bijis iespējams realizēt. Manuprāt, šobrīd, kad pasaulē ir tik daudz nezināmā, ir patiesi svarīgi realizēt brīnišķīgas idejas kopīgiem spēkiem."

Filma stāsta par diviem kaimiņiem – enerģisko veselīga dzīvesveida piekritēju Ārčiju (70) un skumjā rezignācijā ieslīgušo Nelliju (65), kuru attiecībās netrūkst ne dramatisku, ne komisku pavērsienu. Filmas sērijās bija svarīgi iezīmēt gada laiku maiņu, tādēļ sēriju uzņemšana tika dalīta trīs filmēšanas posmos septembrī, oktobrī un decembrī; ņemot vērā Covid-19 krīzi, tas bija sarežģīts process – katru reizi uzsākot filmēšanu, grupai bija jāsaskaras ar jauniem ierobežojumiem.

Režisore Madara Dišlere uzsvēra: "Laika apstākļi mūs patiesi lutināja – gluži kā scenārijā ierakstīts, filmas noslēguma sērijas filmēšanā zemi pārklāja bieza sniega kārta. Ceru, ka mūsu darba rezultātā katras sērijas 15 minūtes nesīs patīkamas emocijas un tādējādi pozitīvi ietekmēs skatītāja noskaņojumu, kas jau tālāk veidos nākamo ķēdes posmu ceļā uz labāku dzīves kvalitāti un līdz ar to – iespēju mācīties no Ārčija un Nellijas, kā nodzīvot līdz 100 gadiem."

Filmas galvenie aktieri ir Regīna Razuma un Tonu Oja, režisore un idejas autore – Madara Dišlere, radošajā komandā arī scenārija un dialogu līdzautors Edgars Šubrovskis, animators Aigars Gercāns, operators Gatis Grīnbergs, komponists Edgars Mākens, skaņu režisors Ernests Ansons un montāžas režisors Armands Začs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti