«Future Shorts» atkal Rīgā ar jaunu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīga ir viena no 90 pasaules pilsētām, kurā tiks demonstrētas pēdējā pusgada laikā godalgotākās īsmetrāžas filmas. Tās apkopotas festivāla „Future Shorts” ziemas programmā, kas tiks demonstrēta 6.martā divos seansos (plkst. 19 un 21) mākslas galerijā „Cita puse”, kas atrodas Mākslinieku savienības namā.

Festivāla filmu garums ir no divām līdz trīsdesmit minūtēm. Šajā sezonā žūrija ir izvēlējusies sešus īsmetrāžas kino stāstus.

Interesanti, ka ziemā žūrija priekšroku dod drāmām. Šoreiz no sešām filmām trīs ir drāmas,” norāda „Future Shorts” festivāla pārstāve Latvijā Olga Meļņikova.

Kaut arī festivālā piedalās tikai nekomerciālā kino pārstāvji, tā nolikums paredz, ka filmai ir jābūt jau starptautiski novērtētai. Tā, piemēram, Afganistānas filma „Buzkaši puikas” pērn tika nominēta „Oskaram”. Bet serbu animācijas filma „Zaķu zeme” tika novērtēta Berlīnes festivālā.

Festivāla organizatori īpašu uzmanību pievērš tam, lai kino skatīšanās nebūtu tikai snobiska sēdēšana kinoteātrī. Svarīgi ir, lai skatītāji varētu dalīties iespaidos. Tāpēc „Future Shorts” norisinās ārpus ierastajiem kinoteātriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti