Franču aktrise Binoša aicina sievietes aktīvāk darboties kinondustrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Berlīnes starptautiskā kinofestivāla žūrijas vadītāja – pazīstamā franču aktrise Žiljeta Binoša - atklāšanas ceremonijā aicināja sievietes aktīvāk darboties kinoindustrijā. Īpaši aktuāla šī problēma esot Āfrikas, Dienvidamerikas valstīs un Ķīnas Tautas Republikā.

Sarunā ar žurnālistiem Binoša atzina, ka sievietes šā gada Berlīnes kinofestivālā pārstāvētas "brīnišķīgi", taču kinoindustrija varētu būt daudzveidīgāka.

Pasākuma priekšvakarā arī festivāla direktors Dīters Koseliks informēja, ka viena no būtiskākajām festivāla tēmām būs  dzimuma līdztiesība un "#MeToo" kustība, un gandrīz pusi no oficiālajā skatē iekļautajām filmām veidojušas sievietes – režisores.

Tikmēr mediju pārstāvji atgādina, ka par galvenajām balvām – Zelta un Sudraba lāci - festivālā sacentīsies 17 filmas, kuru veidošanā bija iesaistītas 25 valstis.

Festivālā līdz 17.februārim parādīs apmēram 400 filmas, un kinoseansus varētu apmeklēt vairāk nekā 300 000 skatītāju. Festivālā izrādīs arī Igaunijas un Latvijas kopražojuma animācijas filmu "Lote un pazudušie pūķi".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti