Kultūras ziņas

"Īkstīte" Rīgas Krievu teātrī

Kultūras ziņas

Ziemassvētku festivāla mūzika Dzintaros

Fotovēsturniekam Pēterim Korsakam – 80

Fotovēsturniekam Pēterim Korsakam - 80!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 15. decembrī, 80. jubileju svin viens no titulētākajiem Latvijas fotogrāfiem Pēteris Korsaks. Amata brāļu vidē viņu nu jau oficiāli dēvē par fotovēsturnieku. Tādēļ likumsakarīgi, ka savu dzimšanas dienu Pēteris Korsaks atzīmē ar Latvijas vēsturē nozīmīgu personību portretu izstādi.

Fotogrāfa piektdien Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā atklātās izstādes darbos ir redzams Imants Ziedonis, Vaira Vīķe-Freiberga, Kurts Fridrihsons un citas Latvijas sabiedriskajā un kultūras vēsturē nozīmīgas personības.

Korsaks ir viens no titulētākajiem Latvijas fotogrāfiem, kurš vairāk nekā pusi mūža veltījis vēsturei fotogrāfijās. Par to liecina desmitiem publikāciju un grāmatu un arī Korsaka izveidotais Rīgas Fotogrāfijas muzejs. Varbūt tieši tādēļ viņu dēvē par fotovēsturnieku. “Sakarā ar šo interesi un neatlaidību esmu panācis, ka mani visi tā saukā.. vienīgais fotogrāfu izmeklētājs,” atzīst Korsaks.

Pēterim Korsakam vienmēr ir līdzi neliela fotokamera, un, iemūžinot šodienas laikabiedrus, viņš joprojām ir uzticīgs filmiņai.

Korsaks stāsta, ka ir sagatavojis apjomīgu materiālu par fotoreportāžām no latviešu leģionāru dzīves. Tiesa gan, lai tās publicētu grāmatā, nepieciešams finansējums, kura pagaidām nav. es.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti