Kultūras ziņas

Kurzemnieču mantojums Andreja Upīša muzejā

Kultūras ziņas

Nacionālais teātris atklāj 100. sezonu

ASV vidienes savdabība fotoizstādē

Fotogrāfs Džeisons Fulfords: Cilvēks, kurš skatās attēlus, tos pabeidz

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Skatīšanās un domāšanas pieredze – tā savus darbus raksturo ASV fotogrāfs un grāmatizdevējs Džeisons Fulfords. Galerijā ISSP Berga bazārā no 7.augusta skatāma Fulforda izstāde “Kleitona lidojums”, kas fotogrāfijās atklāj Amerikas vidienes cilvēkus un ikdienu. 

Amerikāņu fotogrāfa un izdevēja Džeisona Fulforda fotogrāfiju albumā ar nosaukumu “Kleitona lidojums” apkopotas fotogrāfijas, kas tapušas sešu gadu laikā, ceļojot pa Savienoto Valstu vidieni. Pats autors atzīst, ka tā ir noskaņa, kuru viņš atklājis jau pēc ceļojuma. Un dažu darbu lielformāti un video kolāža tagad izvietoti arī telpas instalācijā galerijā ISSP. 

“Es fotografēju bez sākotnēja iemesla. To es atklāju vēlāk. Gluži kā veidot vārdnīcu, ar kuras palīdzību lasīt stāstu. Tā ir vizuāla valoda. Valoda bildēs. Un es ar šīs vārdnīcas palīdzību varu kaut ko vēstīt, kaut ko uzrakstīt,” stāsta Fulfords.

Tieši tādēļ šīs foto kolāžas nav dokumentālas, un robeža starp tām ir izplūdusi starp reālo un mākslīgo. Autors piebilst – tas darīts apzināti. Lai skatītāju pašu aicinātu doties nelielā ceļojumā. 

“Kad jūs redzat šos darbus, es nevēlos, lai jūs domātu par mani. Tā ir daļa no manas metodes. Cilvēks, kurš skatās attēlus, tos pabeidz. Tādēļ es radu tādu kā puzli, kā spēli, kuru spēlēt jums. Līdz ar to es nevēlos dot padomus, kā to spēlēt,” skaidro fotogrāfs. 

Fulforda fotogrāfiju lidojums galerijā ISSP Berga bazārā būs skatāms no 8.augusta līdz 19.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti