Kultūras ziņas

"Sunset Festival" noslēdz britu grupa "The xx"

Kultūras ziņas

Baiba Skride noslēdz festivālu "Liepājas vasara"

Fotogrāfijas vēsture kustīgos GIF atainojumos

Fotogrāfijas muzejā būs apskatāma fotogrāfijas vēsture kustīgos GIF atainojumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No ceturtdienas, 17.augustā, Latvijas Fotogrāfijas muzeja pastāvīgo ekspozīciju papildinās jauna video izstāde “Kustīgā fotogrāfija”, kuru veidojusi fotomāksliniece Vika Eksta. Viņa ar GIF mikrofilmiņu palīdzību atdzīvinājusi savulaik lietotas muzeja krājumā atrodamās Latvijas fotogrāfijas vēstures relikvijas, kas, izdaiļotas ar uzrakstiem “Pieskarties aizliegts”, ikdienā stāv stikla vitrīnās.    

 “Šī ir ļoti neliela izstāde, kurā es piedāvāju skatītājiem apskatīties sešas kustīgas fotogrāfijas jeb animētos GIF, kuri ir radīti, interpretējot šī muzeja pastāvīgo ekspozīciju,” stāstīja Eksta.

Vikas Ekstas izstādei ir divi mērķi - piesaistīt vairāk apmeklētāju pastāvīgajai ekspozīcijai un hronoloģiski sakārtotās priekšmetu rindās, kas stāsta par Latvijas fotogrāfijas attīstību, iedvest mūsdienu elpu.

“Būtībā, strādājot attēlu veidošanā, es pētīju, kas te vispār ir, un nonācu pie secinājuma, ka ar astoņdesmitajiem gadiem tā vēsture apstājas, un man liekas, ka tā nav, ka vēsture turpinās arī šodien, un tas, kas saistīts ar digitālo tehniku, šeit neparādās,” sacīja māksliniece.

 Vēsturisko foto priekšmetu atdzimšana GIF kustīgajās fotogrāfijās Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs vērojama līdz pat novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti