Fotogrāfijas muzejā Andreja Strokina izstāde «Cilvēki kāpās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 16. jūlija Latvijas Fotogrāfijas muzejā skatāma fotogrāfa Andreja Strokina izstāde „Cilvēki kāpās”, kas papildināta ar autora veidotām instalācijām.

Projekts „Cilvēki kāpās” pēta robežu starp pilsētvidi un dabu Bolderājas un Daugavgrīvas rajonos. Andrejs Strokins atzīmē, ka šī teritorija ir interesanta gan ar tās ģeogrāfisko novietojumu, gan vēsturisko fonu.

„Pēc Otrā pasaules kara šie rajoni piedzīvoja lielas pārmaiņas – zvejnieku ciemi, kuri šeit bija pastāvējuši, tika aizstāti ar blokmājām, un daļa no Daugavgrīvas kļuva par militāru un līdz ar to iedzīvotājiem slēgtu teritoriju. Kāpas, uz kurām celta Bolderāja un Daugavgrīva, izmantotas silikāta ķieģeļu ražošanai, var teikt, visa Rīga uzbūvēta no šiem ķieģeļiem," stāsta fotomākslinieks.

Iespēju rīkot izstādi Andrejs Strokins saņēma balvā, 2013. gadā uzvarot “Kaunas Photo Star 2013” portfolio skatē. 

Andrejs Strokins (1984) ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) grafikas nodaļu. Fotogrāfiju studējis ISSP vasaras skolā un bijis leģendārās fotogrāfu grupas „Sputnik Photo” gadu ilgās meistarklases dalībnieks, pagājušajā gadā piedalījies arī „The Joop Swart” meistarklasē Nīderlandē.

Kopš 2009. gada Strokins aktīvi piedalās autoru grupu izstādēs un veido savas personālizstādes gan Latvijā, gan ārzemēs, tostarp Turcijā, Francijā, Portugālē un Islandē. Andrejs Strokins ir ieguvis otro vietu „La Quatrieme Image” (Francija) konkursā, kā arī otro vietu „Photo Annual Awards” konkursā dokumentālās fotogrāfijas kategorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti