Kultūras ziņas

Jaunieši iestudē Jaunsudrabiņa "Balto grāmatu"

Kultūras ziņas

Laika mašīnā uz sešdesmitajiem

Fotogrāfs ielūkojas cilvēka sejā

Fotogrāfijas muzejā – Mihailovska «Gaismas zīmējumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaules preses fotogrāfijas balvas īpašnieks Amerikas fotogrāfu asociācijas biedrs un Pasaules fotogrāfu asociācijas Ekselences titula laureāts Vilhelms Mihailovskis ir viens no pašiem talantīgākajiem latviešu fotomāksliniekiem. Ceturtdien, 5. decembrī, Latvijas Fotogrāfijas muzejā Vecrīgā atklāta viņa darbu izstāde "Gaismas zīmējumi".

Izstādē iekļautas fotogrāfijas no darbu cikla „Humanus", kas radīts no 1969. līdz 1982. gadam, un pazīstamu personību portreti. Savā rakstā „Fotogrāfa niecība un diženums" Vilhelms Mihailovskis spriež:

"Ikdienā vai nu slinkuma, vai egoisma dēļ mūsu skatiens reti kavējas pie cilvēka sejas. Pat tā seja, kurā ielūkojamies visbiežāk,– savējā – paliek mums nepazīstama un sveša. Ko gan lai saka par citu cilvēku sejām? Vienīgi strādājot pie gleznieciskā vai fotogrāfiskā portreta, mēs gūstam iespēju, rodam nepieciešamību ieskatīties cita cilvēka sejā."

Vilhelms Mihailovskis (1942) fotomākslai pievērsās 1969. gadā. Savas karjeras laikā mākslinieks sarīkojis 56 personālizstādes Latvijā un deviņas ārzemēs, piedalījies vairāk nekā 300 konkursos un grupu fotomākslas izstādēs Latvijā un 45 citās pasaules valstīs.

Izstāde Latvijas Fotogrāfijas muzejā skatāma līdz 26. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti