FOTO: Top LTV dokumentālā filma par Latvijas-Krievijas miera līgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gatavojoties Latvijas – Krievijas miera līguma noslēgšanas simtgadei, LTV ir uzsākusi darbu pie televīzijas dokumentālās filmas “Miers. Robeža. Tilts” veidošanas. Filmas pamatā ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem neatkarīgās Latvijas vēsturē. Tā vēstīs gan par ceļu līdz miera līguma noslēgšanai 1920.gada 11.augustā, gan tā ieguvumiem un zaudējumiem, gan ietekmi uz valsts un sabiedrības attīstību.

Darbs būs balstīts uz arhīvu materiāliem, vēsturnieku komentāriem, kā arī diplomātu un tolaik Latvijā dzīvojošo atmiņām. Būtisku vietu filmas vizualizācijā ieņems vēsturiskās rekonstrukcijas, no kurām lielākā daļa tika filmētas pagājušajā nedēļā Baltinavas novadā, iesaistoties Baltinavas teātra aktieriem un novada iedzīvotājiem. Tur tapa ainas no pierobežas iedzīvotāju un robežsargu ikdienas.

Filmas “Miers. Robeža. Tilts” veidotāji ir režisore Aiga Gramste, scenāristi Jānis Lācis un Ligita Lukstraupe, operatori Raivo Freimanis un Uvis Burjāns. Filmas pirmizrāde LTV ēterā gaidāma 2020.gada 11.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti