FOTO: Sāk uzņemt filmu «Jumprava. Lielais notikums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

28. septembrī Valmierā sākās spēlfilmas “Jumprava. Lielais notikums” filmēšana, informēja filmas mārketinga menedžere Zane Vītola.

Kā norādīja Vītola, Valmierai ir īpaša nozīme grupas “Jumprava” stāstā, jo tieši tur meklējami grupas pirmsākumi – sākotnēji Aigara Grāvera un Aigara Krēslas muzikālie eksperimenti Valmieras slimnīcas vokāli instrumentālajā grupā “Vitamīns”.

Par vienu no filmas “Jumprava. Lielais notikums” filmēšanas laukumiem izvēlēta ZET kluba zāle, kur aizvien jūtama astoņdesmito, deviņdesmito gadu aura. Un tad jau arī ieskanas pirmās notis dziesmai “Teātris”, ar ko savulaik, kā atceras “Jumpravas” mūziķis un filmas režisors Aigars Grauba, “Jumprava” ieguva uzvaru pirmajā Padomju Savienības videoklipu konkursā.

“Tas ir faktiski 86., 87. gads. Tā ir pirmā dziesma, ko uzrakstīja Krēsla “Jumpravai”. Es toreiz dodos uz drāmas teātri, pazinu direktoru, un viņam saku, ka gribam uzfilmēt videoklipu: “Vai ielaidīsiet teātrī?” Viņš saka: “Kāpēc nē, vakarā.” Tā mēs tikām ar televīziju drāmas teātrī, uzfilmējām videoklipu. Tie bija zināmā mērā videoklipu pirmsākumi Latvijā,” stāstīja Grauba.

Filmēšanas pirmajā dienā klāt bija arī grupas sastāvs, kas atzinīgi novērtējuši filmai izvēlētos aktierus, kuri, filmas veidotāju vārdiem, “ir ne tikai ar sirdi mūzikā, bet arī līdzīgi izskatā.” Grupas “Jumprava” četrotni filmā attēlos Gatis Grāvers (Aigars Grāvers), Roberts Vanags (Aigars Grauba), Raimonds Celms (Ainars Ašmanis) un Rihards Zelezņevs (Aigars Krēsla). Pirmos gadus grupas pamatsastāvā bija arī Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kurus filmā atveidos Mārtiņš Zvirbulis (Ingus Ulmanis) un Gvido Valters (Aigars Voitišķis).

“Tas sākums jau liecina par to, ka viss jau būs labi. Džeki ir līdzīgi, džeki labi spēlē, muzicē, viņi pat kustās un izskatās līdzīgi. Tas tā interesanti,” atzīmēja grupas “Jumprava” dalībnieks Aigars Krēsla.

Filma nav tikai par grupu “Jumprava”, tas ir stāsts par laika posmu no 1984. līdz 1991. gadam – par to, kā grupa ar domubiedriem ieraudzīja veidu, kā uzrunāt savus vienaudžus un sabiedrību kopumā.

Filmas režisors Aigars Grauba atzīmē: “''Jumprava'' ir pavadošā grupa dziesmām, kas sen vairs nepieder grupai, bet gan tautai, jo tieši klausītājiem šīs melodijas saistās un rezonē ar viņu pārdzīvojumiem, emocijām un pieredzi.”

Filmas iznākšana plānota 2022. gada sākumā. Tā top ar Nacionālā kino centra un Valmieras pašvaldības atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti