FOTO: Sāk uzņemt filmu «Dzīve pārtraukta» par jaunu sievieti politikā Atmodas laika Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Kongresu namā piektdien, 14. janvārī, sākās vēsturiskas melodrāmas "Dzīve pārtraukta" uzņemšana par Latvijas Trešās atmodas laiku. Tā ir režisores Ilzes Kungas-Melgailes debijas spēlfilma, un tā top studijā "Tasse Film" ar Nacionālā kino centra (NKC) atbalstu, informēja NKC.

Svinīgi sapostajā Kongresu namā tika uzņemtas ainas ar Latvijas PSR Tautu foruma norisi 1988. gada nogalē. Kongresu nama vēsturiskais izskats tika iemūžināts vēl pēdējo reizi pirms došanās rekonstrukcijā.

"Dzīve pārtraukta" ir īsfilmu un dokumentālo filmu režisores Ilzes Kungas-Melgailes pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, tā vēsta par brīvdomīgu un uzņēmīgu jaunu sievieti, kura nonākusi skaudrās attiecību un politisko ideālu krustugunīs. Stāsts norisinās laikā no 1988. gada līdz 1990. gadam, kad Latvijā gaisā virmo Atmodas gars. Kā skaidroja NKC, "galvenās varones prototips ir jaunā Latvijas poļu izcelsmes žurnāliste un politiķe Ita Kozakeviča, viena no Latvijas Atmodas laika spožākajām zvaigznēm, 1990. gada "Sieviete Latvija". Viņas mūžs aprāvās netaisnīgi strauji – vien 35 gadu vecumā, liekot uzdot jautājumus, ko šī sieviete būtu paveikusi, ja viņas dzīve turpinātos un netiktu pārtraukta."

Filmas galvenajām lomām izvēlēti Ērika Eglija-Grāvele, Gints Grāvelis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Sandra Kļaviņa, Ieva Kerēvica, Lauris Subatnieks, Mārtiņš Upenieks, Mārtiņš Meiers, arī divi lietuviešu aktieri – Vytautas Kaniusonis un Darius Meskauskas. Filmas operators ir Maksims Efross no Sanktpēterburgas, viņš kopā ar režisori Ilzi Kungu-Melgaili jau uzņēmis spēles īsfilmas "Gaismas zīmes" (2010) un "Randevu" (2004), filmas veidotāju komandā ir arī mākslinieks Jurģis Krāsons, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, grima māksliniece Ilze Trumpe, aktieru atlases režisore Māra Liniņa, izpildproducente Katrīne Zeile un citi.

Filma "Dzīve pārtraukta" tiks filmēta vairākos posmos 2022. gada garumā – janvārī, aprīlī, maija beigās un jūnijā. Filmas tapšanu atbalsta Nacionālais kino centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds, pirmizrāde iecerēta 2023. gada martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti