FOTO: Purvciemā uzsākta Elzas Gaujas spēlfilmas «Pastkarte no Romas» filmēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Purvciemā, improvizētā pasta nodaļā uzsākta Elzas Gaujas otrās pilnmetrāžas filmas "Pastkarte no Romas" filmēšana. "Spēlfilma būs aizkustinošs divu padzīvojušu cilvēku mīlestības stāsts caur smiekliem un asarām," paziņojumā medijiem norādīja filmas pārstāvji. Stāsta centrā ir pastnieku pāris Ernests (Jānis Jarāns) un Alvīne (Indra Burkovska), kuru ilgi loloto sudrabkāzu ceļojumu uz Romu negaidīti aizēno Alcheimera slimība.

Jūnijā uzsākta režisores Elzas Gaujas otrās pilnmetrāžas spēlfilmas "Pastkarte no Romas" uzņemšanu. Kā atklāja filmas veidotāji, filmas mākslinieces Ievas Kauliņas izveidotā "viltotā" pasta nodaļa Purvciemā jau izraisījusi vietējo iedzīvotāju apjukumu: "Filmēšanas laikā tiek regulāri klauvēts pie filmēšanas paviljona durvīm, pieprasot sniegt pasta pakalpojumus."

"Filma salīdzinoši vieglā un ar humoru apveltītā valodā stāstīs par pastnieku pāra mēģinājumu īstenot ilgstoši lolotu sapni par sudrabkāzu ceļojumu uz Romu — pāris uzsāk viegli krāpniecisku shēmu, krājot ceļojumu kompānijas izsludinātās loterijas kuponus lielos apmēros. Tomēr pastnieku sapnim par katru cenu tikt līdz Romai uzglūn neapskaužama problēma – Indras Burkovskas atveidoto tēlu Alvīni palēnām piemeklē Alcheimera slimība, kuru viņa kopā ar savu vīru Ernestu cenšas ignorēt, cik vien ilgi iespējams," filmas aprakstā ieskicēts stāsta sižets.

"Pat ja šajā konkrētajā stāstā tiks runāts tieši par Alcheimeru, tēmas izklāsts attiecas arī uz tiem, kam nācies būt saskarsmē citām emocionāli smagām un neatgriezeniskām diagnozēm, kur tuviniekiem vienmēr ir dilemma – atzīt problēmu un to risināt vai izlikties nemanām un censties to dažādos veidos apiet. Lielākā daļa filmu, kas atspoguļo saskarsmi ar slimību, to rāda izteikti dramatiskā gaismā, tieši tāpēc man šķiet labs izaicinājums pastāstīt par Alcheimeru ne tikai caur asarām, bet arī caur smiekliem – gluži kā dzīvē," atzīst režisore Elza Gauja.

Filmas scenāriju ciešā sadarbībā sarakstījušas režisore Elza Gauja un jaunā scenāriste Elizabete Lukšo-Ražinska (seriāli "Tutas lietas", "Emī un Rū", "Ukulele" u.c.); radošajā komandā ir arī operators inscenētājs Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Kabish. Filma top sadarbībā starp vadošo filmu studiju "Picture House", pieaicināto studiju "Riverbed" un Latvijas Kultūras akadēmiju, producenti ir Marta Šleiere, Uģis Riekstiņš un Andris Gauja. Plānots, ka filma pie skatītājiem nonāks 2023. gada pavasarī.

Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā "Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu ražošana".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti