FOTO: Pirmizrādi piedzīvojis jauniešu radīts seriāls jauniešiem «Ierāmēts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

30. septembrī uz pirmizrādi pulcējās jauniešu seriāla “Ierāmēts” radošā komanda. “Ierāmēts” ir jauniešu radīts seriāls jauniešiem, kas astoņās sērijās skatāms Latvijas Televīzijas eksperimentālā satura platformā “16+”.

Pirmizrādi vadīja Aleksis Vilciņš, viens no galvenajiem varoņiem LTV platformas “16+” pirmajā seriālā ar tādu pašu nosaukumu – “16+”. Sveicot seriāla komandu, uzrunu teica LTV Programmu daļas satura redaktore Anna Platpīre.

Seriāla “Ierāmēts” sižets seko notikumiem 12. klases skolnieka Artura dzīvē. Puisis audzis konservatīvā ģimenē, māte Diāna vēlas, lai dēls piepilda viņas sapni par karjeru mākslā. Tomēr Arturu klasiskā māksla neinteresē, kopš četrpadsmit gadu vecuma viņš vienatnē zīmē grafiti un sapņo kļūt par Latvijā atpazīstamāko ielu mākslinieku. Arturs ir cilvēks “ēna” – skolā vienkārši eksistējis, nereti bijis apsmiekla objekts, bet dažādu sakritību dēļ viņa sociālā loma strauji mainīsies.

Seriāla radošās komandas kodolu veido režisors Henrijs Geidāns, producents Mārtiņš Goldbergs, operators Mārtiņš Kivlinieks un radošais producents Niklāvs Vētra. Seriālu uzņem producentu apvienība “Creators 22”, kas uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā jauniešu seriālu ideju konkursā. Seriāls astoņās epizodēs, katra 20 minūtes gara.

Galvenajās lomās Rūdis Bīviņš, Ilze Blauberga, Marta Vīksna, Rūdolfs Sprukulis, Ričards Murāns, Gerda Embure, Raiens Rolands Šaubergs, Hugo Bērziņš, Rūdolfs Cīrulis.

Seriāla pirmās divas sērijas jau skatāmas “16+” Youtube kanālā:

Pārējās sešas sērijas tiks izrādītas oktobrī.

Pirms seriāla pirmizrādes tiešraidē platformā “16+” notika Alekša Vilciņa vadīta diskusija ar jauniešiem par radošo brīvību, tiekšanos uz saviem sapņiem un mērķiem, savu talantu apzināšanos un attīstīšanu. Sarunā piedalījās mākslinieks, seriāla “Ierāmēts” grafiskais dizaineris Hugo Bērziņš, modele un skeitere Karlīna Arente, BMX braucējs Ingus Rutulis, skrituļslidotājs un producents Kaspars Alksnis, ielu mākslinieks KIWIE, kā arī seriāla “Ierāmēts” režisors Henrijs Geidāns, producents Mārtiņš Goldbergs un radošais producents Niklāvs Vētra.

Par 16+

“16+” Youtube kanāls ir Latvijas Televīzijas radīta eksperimentālā satura platforma auditorijai, kas tradicionālu televīzijas saturu vairs nepatērē. Platforma radīta 2018. gadā, tās pirmais projekts bija seriāls “16+”. Jaunieši labi novērtējuši arī “Interneta akadēmiju” par medijpratību, izklaidējoši izglītojošo šovu “Virtuve bez kāposta”, “#Domāskaļāk” diskusijas, kā arī seriālu “Paliec negatīvs” par piedzīvojumiem lauku muižā Covid-19 pandēmijas laikā. Jaunāko informāciju par “16+” saturu iespējams meklēt “16+” ''Youtube'' kanālā, ''Instagram'' un "TikTok" kontos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti