FOTO: Pabeigta režisores Elzas Gaujas melnās komēdijas «Mamma vēl smaida» filmēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Martā ir noslēgusies režisores Elzas Gaujas melnās komēdijas "Mamma vēl smaida" filmēšana, informēja “TV3 Group” pārstāvji. Filma stāsta par trim māsām, kuras jumta bagāžniekā ved cauri Eiropai pēkšņi aizsaulē devušos māmiņu, apejot repatriācijas izdevumus.

Anekdotiskais un reizē aizkustinošais stāsts, kas balstās aktrišu Antas Aizupes, Baibas Brokas un Daigas Kažociņas aktierspēlē, martā ir veiksmīgi piedzīvojis filmēšanas perioda noslēgumu, kaut gan, kā atklāja filmas pārstāvji, vairākkārt ir gandrīz nācies filmēšanu atcelt.

"Es tik daudz smējusies un raudājusi neesmu vēl nekad," atzina filmas "Mamma vēl smaida" režisore Elza Gauja. "Filmēšanas periodā bija vairākas filmēšanas dienas, kas gandrīz "nobruka", grupā parādoties vienai otrai kontaktpersonai. Tomēr mums izdevās būt visur un tādā sastāvā, kādā tas bija iecerēts. Paralēli pandēmijai pamatīgs izaicinājums bija arī negaidīti bargā ziema, ņemot vērā, ka gandrīz visa filmas darbība norit uz lielceļa, nevis siltās iekštelpās," atzīmēja filmas producents Andris Gauja.

Filmas gaitā māsas mēģina slepus pārvest māmiņas mirstīgās atliekas no Somijas vidienes cauri Igaunijai uz dzimto Vaivaru kapiem.

Pandēmija filmēšanas plānos ieviesusi savas korekcijas, tāpēc filmas veidotāji dažādas Ziemeļvalstu lokācijas "viltojuši" tepat Latvijā. "Domāju, ka skatītājiem varētu būt interesanti pamēģināt atšifrēt, kur un kā esam mānījušies," sprieda režisore Elza Gauja.

Studijas "Riverbed" producētā melnā komēdija, kas top ar Nacionālā kino centra un Kultūras ministrijas atbalstu, pirmizrādi kinoteātros piedzīvos nākamajā ziemā.

Melnās komēdijas "Mamma vēl smaida" scenāriju veidojusi Rasa Bugavičute-Pēce un Elza Gauja ciešā sadarbībā ar filmas galvenajām aktrisēm Antu Aizupi, Baibu Broku un Daigu Kažociņu, kā arī vīriešu lomu atveidotājiem Jāni Skuteli un Matīsu Budovski. Savukārt izaicinājumu nospēlēt nelaiķa māmiņas lomu pieņēmusi Dailes teātra veterāne Lidija Pupure.

Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks – Jānis Bijubens, tērpu māksliniece – Līga Krāsone, bet grima māksliniece – Dzintra Bijubena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti