FOTO: Nosvinēta režisores Lindas Oltes debijas filmas «Māsas» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ceturtdien, 20. oktobrī, kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā pirmizrādi piedzīvoja trīs gadus lolotā režisores Lindas Oltes debijas spēlfilma "Māsas", kas rosina domāt par sistēmas bērnu iespēju rast piederības sajūtu sabiedrībā un lauzt pagātnes apzīmogoto dzīves scenāriju, informēja filmas pārstāvji.

Atklājot pirmizrādi, filmas režisore Linda Olte dalījās pārdomās par sajūtām, kas pārņem, nododot savu darbu skatītāju vērtējumam: "Šodien līdz ar neizmērojamu prieku mani pārņem nedaudz saldsērīga noskaņa, jo, sākoties filmas ceļam pie skatītājiem, ir noslēdzies viens būtisks dzīves posms. Bet filmas gluži kā bērni ir jālaiž brīvi pasaulē dzīvot savu unikālo dzīvi. Esmu pateicīga lieliskajai komandai un kolēģiem, ar ko plecu pie pleca radījām šo stāstu! No sirds ceru, ka šis stāsts, kas sākotnēji bija iecerēts kā dokumentāls, spēs sabiedrībā iekustināt šķietami neērto tēmu un liks ikvienam aizdomāties par to, kāda ietekme sistēmai ir uz bērniem, kas kļūst par nākamajiem pieaugušajiem un ir nozīmīga mūsu sabiedrības daļa."

"Filmā rādītais ir tikai mazs fragments no tā, cik patiesībā smaga ir bērnu dzīve bērnunamā. Noskatoties filmu, vēl vairāk novērtēju to, ka varu dzīvot labā ģimenē. Es tiešām lepojos, ka esmu daļa no šī projekta, un ļoti novērtēju režisores Lindas Oltes drosmi un pacietību. Manuprāt, viņa ir izdarījusi vērienīgu un ļoti grūtu darbu. Es ceru, ka ikviens, kurš redzēs šo filmu, aizdomāsies un varbūt apsvērs iespēju palīdzēt bērniem, kuri nonākuši nelabvēlīgā situācijā," pauda galvenās lomas atveidotāja Emma Skirmante.

Filma "Māsas" ir sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu, kurām paveras iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Deviņgadīgā Diāna ir laimīga, ka viņai beidzot būs īsta ģimene, bet trīspadsmitgadīgā Anastasija nolemj darīt visu, lai atrastu savu bioloģisko māti.

Galveno lomu atveido Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolniece Emma Skirmante, kurai šis projekts ir pirmā pieredze kino. Pārējās lomās – gan labi pazīstami latviešu aktieri, gan jaunie talanti un ārvalstu viesi: Gerda Aljēna, Katrīna Krēsliņa, Iveta Pole, Elita Kļaviņa, Viktorija Meijersa-Greja (Victoria Mayers-Gray), Nīls Makgerrijs (Neil McGarry), Igors Šelegovskis, Indra Briķe un citi. Filmas režisore un scenārija autore ir Linda Olte, operators inscenētājs – Aleksandrs Grebņevs, komponists – Federiko Kampana (Federico Campana), māksliniece – Laura Dišlere, montāžas režisori – Linda Olte un Andris Grants, skaņu režisors – Aleksandrs Vaicahovskis, kostīmu māksliniece – Zīglinde Mihaēlere (Sieglinde Michaeler), grima māksliniece – Aija Beata Rjabovska.

Filma tapusi "Trickster Pictures", "Fenixfilm", "Deep Sea Studios" un "Albolina Film" kopprodukcijā ar Nacionālā kino centra, Valsts kultūrkapitāla fonda, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Latviešu fonda, Latvijas Televīzijas, "IDM South Tyrol" un "Eurimages" finansiālu atbalstu.

Latvijas filmu rudens maratons

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti