FOTO: Noslēgusies režisora Karapetjana komēdijas «Sema ceļojumi» filmēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Decembrī noslēgusies režisora Aika Karapetjana jaunākās spēlfilmas “Sema ceļojumi” filmēšana, kas tiek veidota komēdijas žanrā, informēja filmas pārstāvji.

Filma ir Latvijas un Beļģijas kopprodukcija, ko veido Latvijas filmu studija “Mistrus Media” un Beļģijas kompānija “Polar Bear”. 

Filma “Sema ceļojumi” (darba nosaukums “Pig’n’Pah”) stāsta par beļģu grāmatvedi Semu, kurš spiests doties uz Latviju meklēt latviešu viesstrādnieku Lagzdiņu, kurš it kā nozadzis naudu. Tomēr meklējumi Latvijā ieved viņu pasaulē, kādu viņš nav ne gaidījis, ne iepriekš pieredzējis.

Negaidītu pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kurienes viņu var glābt tikai kāds mazs sivēns.

Filmā galveno lomu atveido beļģu aktieris Kevins Janssens, kurš filmējies tādās Eiropā un pasaulē pēdējos gados zināmās filmās kā režisores Koralijas Feržē filmā “Atriebība”, Kristiana Volkmana filmā “Slepenā istaba”, kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros.

Filmā lomas atveido arī Latvijas aktieri, kā Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Laura Siliņa, Normunds Griestiņš un Ilona Bagele.

Filmēšana norisinājās Vecpiebalgas, Ērgļu apkārtnē, kā arī Rīgā.

Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks Jurģis Krāsons, grima māksliniece Maija Gundare un kostīmu māksliniece Liene Dobrāja.

“Pēdējos gados iezīmējusies auditorijas interese par komēdijas žanru gan Latvijā, gan Eiropā, kas prasa arī kvalitātes pieaugumu, un ar šo projektu esam pārliecināti, ka Aika Karapetjana filma “Sema ceļojumi” šo uzdevumu varētu realizēt,” norādīja filmas producents Gints Grūbe.

““Sema ceļojumi” ir sabiedrību izaicinoša un reizē izklaidējoša filma, un Aiks Karepetjans, būdams sava veida provokators mākslā, ar šo filmu viennozīmīgi paplašina kino robežas.

Filmas veidošanā iesaistījušies gan Latvijas, gan Beļģijas, gan Lietuvas kino profesionāļi, kas citos laikos būtu normāla prakse, taču pandēmijas laikos tas bija sava veida pārbaudījums.”

Filmu studijā “Mistrus Media” iepriekš tapušas tādas spēlfilmas kā Viestura Kairiša “Melānijas hronika”, Dāvja Sīmaņa “Tēvs Nakts”, Reiņa Kalviņa “Maiņa”, rudenī Latvijā demsontrēja studijā veidotās starptautiskās kopprodckijas Šaruna Bartas filmu “Mijkrēslis” un Alekseja Učiteļa filmu “Cojs”, un šobrīd filmēšana norit daudzsēriju spēlfilmai “Emīlija. Latvija preses karaliene”.

Plānots, ka filma “Sema ceļojumi” uz ekrāniem nonāks 2021. gada nogalē.

Filmas tapšanu atbalsta Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Beļģijas kino fonds “ShelterProd”, “SDG Lightning”, “BBrental”, viesnīcas “Neiburgs” un “Anna Spa Hotel”, Latvijas uzņēmumi “Jersikas čipsi”, “Dimdiņi” un “Auto26”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti