FOTO: No Purvciema līdz Romai – uzfilmēta Elzas Gaujas spēlfilma «Pastkarte no Romas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Režisores Elzas Gaujas otrā spēlfilma "Pastkarte no Romas" – divu pastnieku mīlasstāsts ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās – ir veiksmīgi uzfilmēta, šobrīd uzsākta filmas montāža, informēja filmas pārstāvji.

Filmēta dažādos gadalaikos — pavasarī, vasarā un rudenī —, Elzas Gaujas jaunā aktierfilma tapusi 24 filmēšanas dienās. Filma ir sirsnīgs divu senioru, Ernesta un Alvīnes, stāsts — viņu ikdienā negaidīti ienāk Alcheimera slimība, taču stiprāks par to izrādās abu sen lolotais sapnis doties romantiskā ceļojumā uz Itāliju.

"Filmēšana bija skaists, grūts un aizkustinošs process," atzina režisore Elza Gauja, kurai filmas iecere radās no personiskas pieredzes ģimenē. "Mums beidzot izdevās arī piepildīt filmas varoņu sapni — ceļojumu uz Romu. Nevaru sagaidīt, kad noslēgsies montāža un ieraudzīsim filmu uz lielā ekrāna! Esmu bezgala pateicīga Indrai Burkovskai, Jānim Jarānam un pārējiem aktieriem un filmēšanas komandai par ieguldīto darbu un pacietību, kas bija nepieciešama, lai filma varētu tapt. Šī filma ir sirds filma."

Savās sajūtās dalījās aktieris Jānis Jarāns: "Daudzi lieto apzīmējumu "nejaušība", bet man tā ir Dievjaušība – šoreiz Viņš manā dzīvē atsūtīja jauno, talantīgo, mīļo režisori Elzu Gauju, un viņa mani uzrunāja piedalīties filmā, kurā parādās demence. Ļoti aktuāla tēma, par kuru mūsdienās maz runā. Pēc filmas noskatīšanās būtu stipri jāpiedomā par saviem opīšiem un omītēm, vispār — par līdzcilvēkiem senioriem… Paldies visai filmēšanas grupai par burvīgo filmēšanas vasaru un atvasaru Romā… Un, protams, mīļš paldies manām kolēģēm — režisorei Elzai Gaujai un burvīgajai partnerei, sieviņai Indrai Burkovskai. Mīliet opīšus un omītes, lai Miers viņu sirdīs un acīs!"

Alvīnes lomas atveidotāja Indra Burkovska piebilda: "Elzas Gaujas filmas stāsts ir atgādinājums par to, kāda vērtība ir mūsu dzīvība un kāds skaistums ir dzīve, kur var piepildīt savus sapņus. Ir tikai ļoti jāgrib. Mēs neviens nezinām savu likteni, bet es ticu, ka filma liks ticēt mīlestībai. Filmas uzņemšanas laiks bija ļoti interesants un neaizmirstams, filmēšanas grupa – burvīga.  Filmējoties pasta ainās, atcerējos savu skolas laiku Kuldīgā, jo mamma ilgus gadus bija pastniece un es gāju viņai palīgā. Tagad, kad ir moderno sakaru laiks, grūti iedomāties, kā tolaik gaidīja pastnieku."

Filmas scenāriju kopīgi sarakstījušas dramaturģe Elizabete Lukšo-Ražinska (seriāli "Tutas lietas", "Emī un Rū", "Ukulele" u. c.) un režisore Elza Gauja, kura pērn debitēja ar divām pilnmetrāžas kinolentēm – dokumentālo filmu "Tikmēr Lucavsalā" un komēdiju "Mamma vēl smaida". Filmas operators ir pieredzējušais Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Kabish.

Filmu producē studija "Picture House" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un filmu studiju "Riverbed". Filmas producenti ir Uģis Riekstiņš, Marta Šleiere, Elza Gauja un Andris Gauja. Plānots, ka filma pie skatītājiem nonāks 2023. gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti