Filmu studija «Rija» TV tirgū MIPCOM

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Filmu studijas „Rija" pārstāvis Vilnis Kalnaellis devies uz starptautisko TV tirgu MIPCOM Kannās, lai piedāvātu  ārvalstu TV kanāliem Latvijas filmas, kā arī Latvijā iemīļoto TV šovu "Sirmais. Kulta ēdieni".

Līdzās sadarbībai ar producentu kompāniju Paedis.lv par šova "Sirmais. Kulta ēdieni" izplatīšanu, šoruden uzsākta vēl viena jauna sadarbība – ar filmu studiju "Atom Art" par jau starptautisku atzinību guvušo animācijas filmu "Ursus" (režisors Reinis Pētersons), "Starptautiskā tēva diena" (režisors Edmunds Jansons) un "Kora turneja"( režisors Edmunds Jansons) izplatīšanu.

Tirgus laikā filmu studijas „Rija" vadītājam Vilnim Kalnaellim paredzētas vairākas tikšanās. Interesi par Mārtiņa Sirmā TV šovu izrādījis Meksikas raidorganizācijai "TV Azteca" piederošais TV kanālu tīkls "Azteca America", kura auditorija ir spāniski runājošie ASV iedzīvotāji.

Kā allaž interesi izpelnījušās arī Latvijas animācijas filmas. Tirgū plānota saruna par iespējamo sadarbību ar Argentīnas izglītības ministrijas TV kanāla "Pakapaka" pārstāvi, kurš atzinīgi novērtē  „Rijas" animācijas filmu estētisko un saturisko kvalitāti un vēlas pārrunāt kopprodukciju iespējas.

Paralēli plānotas arī sarunas ar iespējamiem sadarbības partneriem par šobrīd attīstības fāzē esošo filmu studijas „Rija" projektu – pilnmetrāžas animācijas filmu "Ābolu pīrāgs" (režisors Reinis Kalnaellis), kas tiks veidota, izmantojot starptautiski atzītās animācijas īsfilmas "Kad āboli ripo" (režisors Reinis Kalnaellis) tēlus un stilu.

Starptautiskais tirgus MIPCOM Kannās norisinās no pirmdiena līdz ceturtdienai. Uz to ieradušies vairāk nekā 4000 pārstāvji no TV kanāliem un interneta platformām, kuri vēlās iegādāties spēlfilmas, dokumentālās filmas, animācijas filmas, seriālus, TV šovus, TV formātus, kā arī citu TV saturu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti