Filmu retrospekcijā - «Jelgava vakar un šodien»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atzīmējot Latvijas valsts proklamēšanas gadadienu, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī 18.novembrī divos seansos, plkst. 17 un 18.30 notiks filmu retrospekcija „Jelgava vakar un šodien".

Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 7.stāvā pusotras stundas garumā tiks rādīta filmu retrospekcija par Jelgavu. Unikālajos dokumentālajos materiālos, kas filmēti 1930. gados, atspoguļoti brīvās Latvijas valsts notikumi Jelgavā – Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas izveide un Kārļa Ulmaņa vizīte Jelgavā. Savukārt, video materiālos, kas uzņemti pēc 2.pasaules kara, redzami kara postījumi Jelgavas pilsētā. Pēckara video sižetos atspoguļota dzīvojamo namu celtniecība 1950. gados Jelgavā, Jelgavas linu kombināta jaunā aušanas ceha atvēršana, RAF rūpnīcas celtniecība un citas tā laika aktualitātes.

Filmu retrospekcijas laikā tiks demonstrēta režisores Dzintras Gekas dokumentālā filma par pirmo Latvijas valsts prezidentu Jāni Čaksti. Filma vēsta par prezidenta darbību un svarīgiem tā laika notikumiem Jelgavas un Latvijas valsts mērogā.

Retrospekcijas noslēgumā tiks rādīti mūsdienu video materiāli par Jelgavas pilsētai svarīgiem notikumiem – Mītavas tilta un skulptūras-strūklakas „Jelgavas students" atklāšanu, pilsētas svētkiem un citiem pasākumiem.

Ieeja uz filmu retrospekciju „Jelgava vakar un šodien" bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti