Kultūras ziņas

Mākslas akadēmijas jauno talantu izstāde

Kultūras ziņas

Goran Gora izdzied Knuta Skujenieka dzeju

Pretrunīgi vērtē filmu par princesi Diānu

Filmu par princesi Diānu vērtē pretrunīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Savulaik populārā seriāla „Komisārs Reksis” režisors Olivers Hiršgībels jau labu laiku strādā lielbudžeta kino – šomēnes daudzviet Eiropā pirmizrāda viņa režisēto filmu „Diāna”, kura stāsta par, iespējams, visu laiku populārākās britu karaliskās ģimenes sievieti un viņas sarežģīto dzīvi, taču filma tiek vērtēta pretrunīgi.

Laikraksts „The Times” uzteicis galvenās lomas atveidotājas, aktrises Naomi Votsas spēju izmantot labāko no apkaunojoši neveiklā scenārija.

Vēl bargākus vārdus filmai veltījis izdevums „The Guardian”, rakstot, ka 16 gadus pēc autoavārijas Diāna ir bijusi spiesta mirt vēlreiz, bet jau daudz šausmīgākā veidā, proti, kā varone sliktā filmā.

„Filma ir pabeigta. Es gan nezinu, vai karaliskā ģimene to noskatīsies, bet, ja tomēr tā notiks – es ceru, ka viņi jutīs filmēšanas komandas cieņpilno attieksmi un piekritīs, ka Diānas piemiņa ir saglabāta gods godam,” atzīst aktrise Naomi Votsa.

„Es teiktu, ka tīri vizuāli viņa ir līdzīga, bet es jums pateikšu vienu interesantu lietu – lai arī kāda aktrise viņu netēlotu, tas tomēr nebūs tā, kā tas bija dzīvē. Viņa bija tik ļoti mīlēta, ka, tikko kā cilvēki ieraudzīs kaut ko pietuvinātu realitātei, īstajai Diānai, viņi nemaz negribēs to redzēt,” uzskata etiķetes un protokola speciāliste Irma Kalniņa.

Avīze „Daily Express” ir viena no retajām, kura vēsta, ka filma ir jāredz noteikti. Latvijā tas būs iespējams no 18. oktobra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti