Filmu «Kriminālās ekselences fonds» nedēļas laikā redzējuši vairāk nekā 10 000 skatītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kriminālkomēdiju "Kriminālās ekselences fonds" nedēļas laikā kopš tās pirmizrādes redzējuši vairāk nekā 10 000 skatītāju, informē filmas veidotāju komandas komunikācijas vadītājs Sergejs Timoņins.

Viņš norāda, ka filmas autori ir pārsteigti par pozitīvajām atsauksmēm, skatītāju diskusijām un plāno tikšanās ar skatītājiem seansos Rīgā un reģionos. Par to plašāka informācija šeit.

Jau vēstīts, ka filmu "Kriminālās ekselences fonds" kinoteātros sāka izrādīt 2.februārī. Neparastu šo filmu Latvijas kontekstā padara tas, ka tā tapusi bez valsts līdzfinansējuma, daļu naudas savācot pūļa finansēšanas kampaņā un piedāvājot iespēju nopirkt lomu filmā. Divas stundas garajā kinolentē nespēlē neviens profesionāls aktieris.

Kinolente stāsta par Imantu Veidi, kurš raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, padomus dod Misters Vintāžs, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta kaimiņiene.

Filmas stāsta autors, producents un režisors ir Oskars Rupenheits, operatori – Juris Pīlēns un Kaspars Cirsis. Lomās Lauris Kļaviņš, Andris Daugaviņš, Jana Rubīna, Māris Mičerevskis, Juris Riekstiņš un citi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti