Filmu festivāls «2Annas» dodas Latvijas tūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

21. Rīgas starptautiskā filmu festivāla "2Annas projektors" šī gada pavasarī viesosies septiņās Latvijas pilsētās, lai jauniešus iepazīstinātu ar jaunākajām Baltijas īsfilmām un sniegtu ieskatu īsfilmu veidošanā.

Rīgas starptautiskais filmu festivāls "2Annas" kopš 2007.gada sezonas sākumā dodas Latvijas tūrē, lai dažādos Latvijas reģionos demonstrētu īpaši atlasītu iepriekšējā gada festivāla īsfilmu programmu, tādējādi mazinot kultūras centralizāciju Rīgā un strādājot pie kino kultūras attīstīšanas Latvijas novados. Šāda Latvijas tūre jau kļuvusi par neatņemamu festivāla sastāvdaļu un 2011.gadā ieguvusi nosaukumu "Projektors".

Ņemot vērā iepriekšējo gadu veiksmīgo sadarbību, 2016.gadā "2Annas projektors" uzmanība tiek vērsta tieši uz vidusskolu jauniešiem, tādējādi sniedzot savu ieguldījumu kino izglītībā Latvijā.

Līdzās jau ierastajai īsfilmu programmas demonstrēšanai "2Annas projektors" 2016.gada programmā ir iekļautas īsfilmu veidošanas meistarklases, kas jauniešiem sniegs iespēju apgūt zināšanas par īsfilmu veidošanu un praktiski apgūt filmēšanas pamatus. "2Annas projektors" meistarklašu mērķis ir padziļināt jauniešu zināšanas un interesi par kino, tai skaitā specifisko īsfilmas žanru, kā arī attīstīt iemaņas vizuāli prezentēt sabiedrībā aktuālas tēmas. Meistarklasēs jaunieši tiks aicināti prezentēt un attīstīt idejas par tēmu "Tolerance", kas izvēlēta, vadoties pēc festivāla "2Annas" 2016.gada fokusa tēmas "Klejotāji", kas sasaucas ar šobrīd pasaulē aktuālajiem imigrācijas un integrācijas jautājumiem.

Meistarklases vadīs režisors Reinis Spaile, kurš 2015.gadā par savu filmu "Tukšās zemes ritmi" ieguva "2Annas" Baltijas īsfilmu konkursa diplomu, kā arī operatori Jānis Indriks un Jānis Jurkovskis.

"2Annas projektors" komanda viesosies septiņās Latvijas mācību iestādēs: 29.martā tā apmeklēja Zemgales vidusskolu, 30.martā viesojas Aizputes vidusskolā, 31.martā dosies uz Ventspils Valsts 1.ģimnāziju, 12.aprīlī viesosies Aizkraukles novada ģimnāzijā, 13.aprīlī Krāslavas Valsts ģimnāzijā, 14.aprīlī Gulbenes novada valsts ģimnāzijā un 15.aprīlī Cēsu Valsts ģimnāzijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti