Kultūras ziņas

Grupa "Regīna" uzstāsies festivālā Sansusī

Kultūras ziņas

Helēna Heinrihsone glezno Andri Grīnbergu

Vāc līdzekļus filmai par Zigfrīdu Meierovicu

Filmas «Zigfrīds Meierovics. Filma, kuras nebija» veidotāji meklē finansējumu filmas pabeigšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 

Filmas "Zigfrīds Meierovics. Filma, kuras nebija" komanda uzsākusi kampaņu platformā "Projektu banka", lai savāktu nepieciešamo finansējumu filmas pabeigšanai, lsm.lv informē filmas projekta vadītāja Ildze Felsberga. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Zigfrīds Meierovics. Filma, kuras nebija - Oficiālais tīzeris from Deep Sea Studios LV on Vimeo.

Filmas veidotāji lūdz sabiedrības atbalstu filmas tapšanā, lai pabeigtu divus svarīgus filmas veidošanas etapus. Finansējums nepieciešams, lai meklētu informāciju par Z.A. Meierovica darbību Itālijas, Francijas, Lielbritānijas un Krievijas arhīvos, kur glabājas vēl neizpētītas ziņas par pirmā Latvijas ārlietu ministra ārzemju vizītēm, kā arī lai inscenētu divas īpašas ainas, kas bijušas liktenīgas valstsvīra dzīvē. Kopējā summa, ko projekta veidotāji cer savākt ar "Projektu bankas" ziedotāju palīdzību, ir 3000 eiro.

"Zigfrīds Meierovics. Filma, kuras nebija" ir filma par filmu, kas nav tapusi jau simts gadu garumā. Jau kopš pirmās brīvvalsts laikiem četri dažādi režisori strādājuši pie kino projektiem, kas attēlotu kādreizējā Latvijas Ministru prezidenta un pirmā ārlietu ministra Z.A.Meierovica dzīvi un darbu, bet visi šie projekti finansiālu vai ideoloģisku apsvērumu rezultātā apturēti. Režisors un Latvijas dokumentālā kino vecmeistars Tālivaldis Margēvičs ("Šķērsiela", "Sieviete, kura gaida"), pie savas Z.A.Meierovica kinoportreta versijas sācis strādāt jau pirms 20 gadiem. Šo gadu laikā Margēvičs skrupulozi izpētījis teju katru Meierovica dzīves detaļu, vācot fotogrāfijas, arhīvu materiālus un liecības par tautas mīlēto ministru, kurš gāja bojā neviennozīmīgos apstākļos.   

2017. gadā filma ir tuvāk pabeigšanai nekā jebkad iepriekš – tā iekļauta Latvijas simtgades projektu starpā un saņēmusi daļu finansējuma no Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF).

Kā norāda filmas veidotāji, saņemtais finansējums ir neliels, tāpēc filmas kvalitatīvai izstrādei ļoti nepieciešama sabiedrības iesaiste.

Lai filma būtu saistoša ne tikai šauram vēstures entuziastu un Z.A.Meierovica darbības pārzinātāju lokam, bet arī tūkstošu skatītāju auditorijai kinoteātros, TV ekrānos un Latvijas skolās, papildus arhīvu izpētei filmas veidotāji ir iecerējuši inscenēt arī divas ainas, kas bijušas izšķirošas Zigfrīda Annas Meierovica mūžā. Pirmā no tām - aina, kurā Z.A. Meierovics, tobrīd kaismīgs Latvijas brīvības cīnītājs, nejauši nonāk vienā vilciena kupejā ar latviešu izcelsmes padomju aģentiem, kas, kā izrādās, brauc uz Maskavu atbrīvoties no... Zigfrīda Annas Meierovica. Otrā - Meierovicam liktenīgās autoavārijas aina. Abu ainu pienācīgai realizēšanai nepieciešams kvalitatīvs tehnoloģiskais nodrošinājums. Nozīmīga ir unikālās 20. gadu vides iedzīvināšana - tam nepieciešami autentiski, tāpēc dārgi tērpi, rekvizīti un filmēšanas lokācijas.   

Filmas veidotāju komandā darbojas ne vien režisors Tālivaldis Margēvičs, bet arī operators Aleksandrs Grebņevs ("Ģimenes lietas", "Izlaiduma gads", u.c.), pieredzējusī montāžas režisore Gunta Ikere u.c.. Savukārt filmas inscenējumos galvenajās lomās darbojas talantīgi un daudzsološi latviešu aktieri - Andris Gindra, Agnese Cīrule, Ģirts Liuziniks u.c.  

Filmas veidotāji sola, ka filmas atbalstītāji saņems vērtīgas atlīdzības – to skaitā ir ielūgumus uz filmas pirmizrādi un sekojošajām svinībām, ekskursiju kopā ar filmas režisoru pa Z.A.Meierovica dzīvē svarīgām vietām, filmā redzamos rekvizītus un pat privātu filmas seansu 40 personām.  

Filmai iespējams ziedot šeit. Filmas jaunumiem iespējams sekot Facebook lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti